Mendocino, Californien

Kunstnerkolonien ved Stillehavet

Et besøg i Mendochino er muligvis én af Stillehavskystens mest charmerende oplevelser. Den finurlige by, der er en gammel kunstnerkoloni, bugner af kitsched brugskunst, smykker, kunstværker og antikviteter blandt cremefarvede New England-inspirerede træhuse og farverige haver. Og når man betrager den vidunderlige udsigt over den rå ;klippebugt, så er det ikke svært at se, hvorfor kunstnere finder inspirationen på netop denne lille plet på vestkysten.

Småbyscharme & kitsch

Mendocino, der ligger godt fire timers kørsel fra San Francisco, er lidt af en vestkysthemmelighed. Selvom byen ved første øjekast kan minde om en dukkeby med sine Oregon Pine-huse, hvide stakitter og victorianske verandaer, så er der intet kunstigt over den kunstneriske og glade barnlige sjæl, der mærkes overalt i byen. Her emmer simpelthen af småbyscharme, kitsch og nostalgisk kolonihavestemning blandt de blomsterbugnende haver. Livet bliver levet frit og farverigt.

Inspiration

Kunstnerkoloni med kant

At Mendocino i sin tid opstod som en kunstnerkoloni, ser man tydeligt. De kreative aner fornemmes både i den finurlige kunst, der pryder haver og huse, og i de mange gallerier og butikker, der tilbyder en verden af tingeltangel og brugskunst. Men også byens daglige liv er fuld af kreative impulser. Går I en tur ned ad Main Steet, møder I måske litteraturentusiaster, der læser op fra skønlitterære værker foran boghandlen. Det kan også være, at I falder i snak med en af de kunstnere, der gæster Mendocino Art Center. Eller måske får I byens historie levendegjort af passionerede bysbørn på det lille museum.

På trods af sin beskedne størrelse er Mendocino et must see, når I udforsker Californiens Stillehavskyst.

Kort

Vis på kort