Mendocino, californien

Kunstnerkolonien ved Stillehavet

Et besøg i Mendochino er muligvis én af Stillehavskystens mest charmerende oplevelser. Den finurlige by, der er en gammel kunstnerkoloni, bugner af kitsched brugskunst, smykker, kunstværker og antikviteter blandt cremefarvede New England-inspirerede træhuse og farverige haver. Og når man betrager den vidunderlige udsigt over den rå klippebugt, så er det ikke svært at se, hvorfor kunstnere finder inspirationen på netop denne lille plet på vestkysten. 

Inspiration

småbyscharme & kitsch

Mendocino, der ligger godt fire timers kørsel fra San Francisco, er lidt af en vestkysthemmelighed. Selvom byen ved første øjekast kan minde om en dukkeby med sine Oregon Pine-huse, hvide stakitter og victorianske verandaer, så er der intet kunstigt over den kunstneriske og glade barnlige sjæl, der mærkes overalt i byen. Her emmer simpelthen af småbyscharme, kitsch og nostalgisk kolonihavestemning blandt de blomsterbugnende haver. Livet bliver levet frit og farverigt.  

Kunstnerkoloni med kant

At Mendocino i sin tid opstod som en kunstnerkoloni, ser man tydeligt. De kreative aner fornemmes både i den finurlige kunst, der pryder haver og huse, og i de mange gallerier og butikker, der tilbyder en verden af tingeltangel og brugskunst. Men også byens daglige liv er fuld af kreative impulser. Går I en tur ned ad Main Steet, møder I måske litteraturentusiaster, der læser op fra skønlitterære værker foran boghandlen. Det kan også være, at I falder i snak med en af de kunstnere, der gæster Mendocino Art Center. Eller måske får I byens historie levendegjort af passionerede bysbørn på det lille museum.

På trods af sin beskedne størrelse er Mendocino et must see, når I udforsker Californiens stillehavskyst.  

kort

Vis på kort

oplev Californien