Sonoma Valley, Californien

Rustikt og betagende

Sonoma Valley er et besøg værd. Et rustikt, uhøjtideligt og vidtstrakt vinområde, der i modsætning til sin nabo, Napa Valley, er mindre turistet - men velbesøgt af lokale. Det er svært ikke at lade sig betage af områdets snoede veje langs de bugtende bakker omgivet af vinranker, rødmalede lader og strålende solskin. Californiens vinbranche havde sin spæde start i Sonoma- og Napa Valley tilbage i starten af 1800-tallet, men først i 1970'erne fik lokalbeboerne smag for vinen og mere end 400 vingårde er siden blevet bygget i Sonoma.

Vinens ideelle terroir

Uanset hvilket vineri du besøger, får du utallige muligheder for at nippe, snuse og smage på mange forskellige vine. Områdets klimatiske forhold med en kombination af varme dage og kølige nætter giver vindyrkningen ideelle betingelser - med andre ord, et ideelt terroir. Stillehavets fugtige morgentåge giver fx gode forhold for druer som Sauvignon Blanc, Pinot Noir og Chardonnay, mens de hede temperaturer inde i landet er fantastisk til Zinfandel, Cabernet Sauvignon og Merlot.

Inspiration

Downtown Sonoma - områdets historiske hjerte

I midten af 1800-tallet var Sonoma-området et mexicansk territorie - og den mexicanske arv og kultur fornemmer du stadig i Downtown Sonoma. Byens hyggelige bymidte byder på et mexicansk gadekøkken, skønne cafeer, vinerier - også kaldet tasting rooms - og lækre restauranter. Sonomas befolkning er særlig stolte af byen og områdets historie og mange af byens tasting rooms kombinerer vinsmagning med et indblik i 1800-tallets kultur og levestandarter.

Er du også til andet end vin?

Sonoma Valley er et mekka for naturelskere og fysisk aktivitet. Kan du fristes med et besøg til de enorme Redwoodtræer i Armstrong Redwoods State Natural Reserve? Nyd din medbragte frokost under trækroner, der tårner sig op i ca. 100 meters højde. Slip også for middagssolens trykkende hede ved floden Russian River, der slanger sig gennem store dele af Sonoma. Tag en kølende dukkert ved Healdsburg Veterans Memorial Beach Park eller lej en kano og nyd området fra vandsiden. Trænger du til frisk havluft kan du tage på en times køretur gennem byen Santa Rosa og Sonomas skønne natur til Bodega Bay. Få vind i håret, mens du nyder synet af bugtens rå og vilde kystlinje.

Kort

Vis på kort