Point Arena Lighthouse

Landemærke med stor udsigt

Cirka 210 km nord for San Francisco i Mendocino County, finder I dette fyrtårnet fra 1908 som byder på storslået udsigt over den vilde Nordcaliforniske kyst. Den spektakulære udsigt ud over havet, giver en enestående mulighed for at se hvaler, da der hvert år er en stor migration af særligt gråhvaler og pukkelhvaler, men også enkelte spækhuggere og blåhvaler bliver hvert år spottet.

Det første fyrtårn på stedet stod allerede færdigt i 1870, men det forfærdelige og store San Francisco jordskælv i 1906 ødelagde fyrtårnet og den dertilhørende bolig så meget at begge måtte rives ned. I 1908 tog man det første spadestik og gik i gang med at bygge et nyt fyrtårn, som var særligt konstrueret til at modstå enhver form for vind, vejr og jordskel. 

Området er omkranset af et lavt hegn, som forhindrer at I kan komme helt ud til klippeskråningerne og kigge ned, det er der dog en helt særlig grund til, da havets bølger mod klippesiderne, nogle gange resulterer i mindre skred, nyd derfor udsigten fra fyrtårnet eller langs det lave hegn. 

Det historiske fyrtårn indeholder et lille museum og en souvenir-butik, og ikke mindst adgang til god udsigt over kystlinjen. I kan med fordel lære mere om fyrtårnets historie ved at besøge museet eller snakke med en af de lokale guider. Fyrtårnet har også birolle i flere kendte film, som blandt andet Forever Young med Mel Gibson og Need for Speed.

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige USA - Skab din egen historie