Rejser til Key West

Det amerikanske Caribien

For at komme til Key West skal du køre ind i The Keys-området via en af USAs mest imponerende strækninger, Overseas Highway. Det er en fantastisk køretur fra Florida City til Key West på ca. 200 km, hvor du krydser hele 42 broer. Den længste er den 11 km lange, Seven Mile Bridge. Giv dig tid til køreturen - der er masser at se på.

På rejse til Key West bliver du mødt af caribisk stemning og smukke solnedgange. Afslappet atmosfære og lokal folklore. Key West er lidt af en drømmedestination for de fleste. Reelt ligger Key West i Caribien, men du er dog stadig i Florida, selvom der er 250 kilometer til Miami. Med næsten to millioner turister om året er Key West efterhånden noget overrendt, og det lokale særpræg er blevet skubbet i baggrunden. Men forlader du hovedstrøget Duval Street og søger ned i nogle af sidegaderne, kan du stadig finde frem til det oprindelige Key West.

Se filmen
rejser til Key West

rejseformer

inspiration

Vis på kort

Seværdigheder langs Overseas Highway

Overseas Highway blev oprindeligt bygget som jernbane helt fra Miami til Key West af oliemillionæren Henry Flagler. En orkan satte en stopper for jernbane eventyret. Man valgte i stedet at bygge en vejstrækning på toppen af de resterende jernbanebroer, som stod færdig i 1938.

Sørg for at stoppe undervejs - der er masser af naturoplevelser

  • John Pennecamp Coral Reef: Tag på snorkel- eller dykkerture op oplev de fascinerende koralrev. En tur i mindre både med glasbund er også super populær.
  • Long Key State Park: Medbring din egen frokost og gå via The Golden Orb Trail til parkens picnic område. Du oplever mangrove skov, et rigt fugleliv og en skøn strand.
  • Bahia Honda Key: Lige efter Seven Mile Bridge havner du på Bahia Honda Key der er kendt for parken med samme navn. Her kan du dase på sandstranden eller vandre lidt rundt blandt palmerne.  Du kan også komme på dykke- og snorkleture.

 

Rundt i Key West

Key West er ikke større, end at de fleste af byens attraktioner ligger inden for gå afstand. Omdrejningspunktet er hovedgaden Duval Street, der har mistet noget af sin charme i kraft af den massive masseturisme. Men der er ikke mangel på underholdning, restauranter og barer: Den mest berømte lokalitet er Sloppy Joe’s, der efter sigende var Ernest Hemingways favoritbar. I dag er stedet lidt af en turistfælde, men heldigvis findes der andre og mere charmerende etablissementer, når tørsten eller sulten melder sig.

 

Ernest Hemingway

Det var bl.a. den afslappede stemning i Key West og muligheden for at fiske, der fik byens ubetinget mest berømte borger, Ernest Hemingway til at slå sig ned i Key West. Hemingway købte et hus i byen i 1931, og havde fast adresse i Key West frem til 1939, hvor han flyttede til Cuba. I dag er Hemingways villa byens største turistattraktion, hvor du på rundvisninger bl.a. kan se de stuer, hvor forfatteren havde sin gang.

 

Pigeon Key

Overseas Highway, der gør Key West landfast med Florida, var oprindeligt en jernbane. Banen åbnede i 1912, og bød bl.a. på en tur over den legendariske Seven Mile Bridge. Tre kilometer ude ligger det lille frimærke af en ø, Pigeon Key. Øen var base for arbejderne under byggeriet og senere ombygningen til landevej. I dag er der museum, hvor en guide fortæller historien om jernbanen, orkanen i 1935 og ombygningen til Overseas Highway.

 

Andre seværdigheder i Key West

På trods af sin beskedne størrelse har Key West mange fristelser til turisterne. En af de gratis glæder er den smukke solnedgang ved Mallory Square, hvor turisterne hver aften samles og ser solen forsvinde i Den Mexicanske Golf.

En anden gratis fornøjelse i Key West i den mere morbide afdeling er en tur på den lokale kirkegård, hvor du kan få dig et billigt grin ved at gå rundt og læse teksterne på gravmonumenterne. Klassikeren over den alle er gravstenen over en lokal hypokonder, der frejdigt forkynder: ”I told you, I was sick.” Key West har desuden flere museer, bl.a. det spændende Wrecker’s Museum, der opruller historien om de utallige skibsforlis ud for Florida Keys og de lokale vragplyndringer.

 

Kør videre fra Key West

Kør nordpå til Miami. Der er kun en vej ud af Key West, og det er samme vej, som du ankom: Overseas Highway. Men når det endelig skal være, kan du jo trøste dig med, at turen hører til blandt de smukkeste i verden. Men undgå US 1 sidst på eftermiddagen på fredage eller særdeleshed søndage. Her er trafikken tæt og trafikpropperne mange, når fastlandsamerikanerne skal hjem fra weekend. Overvej eventuelt et stop undervejs. Dykkerinteresserede bør fx gøre et holdt på øen Key Largo, hvorfra der er dykkerture ud til Nordamerikas eneste koralrev.

    kontakt