Rejser til Los Angeles

Hollywood, Rodeo Drive og seje strandløver i Los Angeles

Du har måske været heldig at få fingrene i billige flybilletter til Los Angeles. Skønt. Men hvad skal du se i Los Angeles? Et godt råd: Englenes by skal indtages lidt ad gangen. Og start bare med nogle af klassikerne: Hollywood Boulevard, Dolby Theater, Rodeo Drive, Universal Studios og en guidet tur gennem Beverly Hills, hvor I får den seneste ”gossip” om kendisserne serveret.

På en rejse til Los Angeles venter dig en pulserende og mangfoldig storby, der byder på mange oplevelser, og som er oplagt at kombinere med andre storbyer og nationalparker i det vestlige USA.

Vil du bag facaden på en actionfilm? Tag med vores USA-specialister i Universal Studios og bliv guidet gennem alle forlystelserne.

Se filmen
Se video om Los Angeles
Se video om Los Angeles

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Los Angeles' mange ansigter

Downtown byder på en række arkitektoniske perler som bl.a. Walt Disney Concert Hall og det nye Staples Center. Og i den mere klassiske afdeling Union Station, der har optrådt i et utal af film.

Los Angeles har flere ansigter og nogle af dem er ukendte for turisterne, der alt for ofte nøjes med de klassiske highlights. Er I friske på mere, er Pasadena en kulturel oase. Snup sporvognen – ja, det er rigtigt – og hop af i en bydel med masser af hyggelige butikker og cafeer langs den gamle Route 66, der krydser lige gennem Pasadena. Englenes by er meget mere end Hollywood.

Kør så ud til kysten og nyd det hippe strandliv i Santa Monica og tag en tur ud på Santa Monica Pier. Snup også en afstikker mod syd til Venice Beach, hvor I stadig kan opleve lidt af 60’ernes hippiestemning. Er I til kunst, så gå ikke glip af Getty Center – eller den nyåbnede Getty Villa i Malibu med udsigt over Stillehavet. Los Angeles har museer i verdensklasse.

Hvor skal man bo i Los Angeles, tænker du måske. Du finder alt fra små billige hoteller til nye standarder for luksus.

 

Har man sagt Los Angeles, har man også sagt Hollywood

Hollywood, stjernernes hjemsted i Los Angeles. De flotte stjerner i fortovet langs Hollywood Boulevard er et must, når du er i Los Angeles, og det samme bør en guidet rundvisning i Kodak Theater være, hvor Oscar-statuetterne hvert år bliver uddelt. Butikkerne på Rodeo Drive i Beverly Hills er stedet, hvor man ikke spørger om prisen, og vil du tæt på stjernerne, bør du overveje en tur med Starline Tours, der på to timer guider dig rundt forbi nogle af Hollywood-stjernernes millionvillaer.

 

Venice Beach og Santa Monica

Vil du have ægte tilbagelænet californisk livsstil a la Beverly Hills 90210 eller Baywatch fås det ikke meget mere autentisk end langs strandpromenaden i Venice Beach i Los Angeles. Her vises de smukke solbrune kroppe frem, gerne på rulleskøjter eller skateboards.

Længere mod nord ligger Santa Monica, der dyrker en lidt mere mondæn stil, hvor du bl.a. finder den berømte Santa Monica Pier. Det hører med til historien, at især Venice Beach har mistet lidt af sin charme de senere år pga. galoperende huspriser, der har spoleret meget af det oprindelige miljø med bl.a. sjove lokale butikker, som tidligere fandtes i området.

 

Rodeo Drive – The epicenter of luxury fashion

Du husker sikkert, hvordan Julia Roberts i filmen Pretty Woman gik fortvivlet rundt på Rodeo Drive i Los Angeles. Det sjoveste er at købe i de utroligt flotte forretninger på Rodeo Drive, men en osetur er også en stor oplevelse. På Rodeo Drive i Los Angeles skal du også huske at tjekke de rige kunder og deres luksusbiler ud - måske er der en filmstjerne eller to imellem dem? Bagefter kan du nappe en drink på Regent Beverly Wilshire hotel, hvor Julie Roberts boede.

 

Universal Studios

Underholdning og forlystelser er nøgleordene i den mest kendte film-temapark i Los Angeles, Universal Studios. I 2015 kunne man være med til at fejre film- og temaparkens 50 års historie. Tag på en rundtur i en af de nye busser, der er bygget op som en flot gammel sporvogn. Guiden leder jer sikkert gennem mere end 50 års historie og I kommer tæt på en masse nyheder.

Hvis du vil have det hele med, så und dig selv og din familie en VIP Experience. Læs mere her

Er du fan af The Simpsons? Nu får du muligheden for at opleve The Simpsons forunderlige verden med et besøg i Springfield. Nyd et måltid hos Krusty Burger, besøg Moe´s værtshus, kom igennem Krustyland og meget mere.

Der er drøn over feltet når I kommer til rundturens all-new grand finale, Fast & Furious–Supercharged. Den åbnede i juni 2015.

Som noget nyt, kan I komme på en Nighttime Studio Tour, hvor fantastiske lysopsætninger og specialeffekter fra filmens verden, kan tage pusten fra enhver.

Der er selvfølgelig mange flere action-mættede ture, shows og attraktioner fra Transformers – The Ride-3D til Despicable Me Minion Mayhem, hvor lattermusklerne virkelig kommer på overarbejde.

 

Museum of Neon Art

Neonlys hænger uløseligt sammen med Californien og Los Angeles, som derfor har sit eget neonmuseum med klassiske neonreklamer og neonkunst. Museet er dog lukket p.t. grundet flytning, men museets guidede aftenture rundt i Los Angeles i en åben dobbeltdækkerbus til byens klassiske neon-ikoner kører som hidtil.

 

Rundt i Los Angeles

Ud over at være englenes by er Los Angeles også bilernes by. Myldretidstrafikken i Los Angeles er notorisk kaotisk, og er du blot en lille smule fornuftig, holder du dig langt væk fra byens motorveje mellem kl. 7 og 9 og mellem kl. 15 og 18. Alternativet kan være i stedet at stifte bekendtskab med Los Angeles’ relativt nye net af sporvogne og metrolinjer, der hurtigt og nemt bringer dig rundt i store dele af byen uden bil. Men vil du derimod opleve en del af Los Angeles' omegn, så kan en lejebil klart anbefales.

 

Pan Am Experience - skru tiden tilbage til 1970’erne

Oplev magien fra 1970érne på Pan Ams flagskib, Boeing 747 (jumbojet) og hvordan deres passagere på 1. klasse blev forkælet. Du oplever alt fra indtjekningen, papirbilletter, stewardesser i Pan Am uniform og en udsøgt middag, der kommer ind på rullebord. I loungeområdet på 1.sal, kan du læse i magasiner fra samme periode eller se en film på et stort lærred.

 

5 anderledes seværdigheder i Los Angeles:

  • Getty Center, Brentwood, Los Angeles – unik samling af kunst i verdensklasse. Gratis adgang, når P-afgiften er betalt. 
  • Museum of Neon Art, Downtown, Los Angeles – museum helliget gamle neonskilte og moderne neonkunst. 
  • Huntington Gardens, Pasadena, Los Angeles – stor botanisk have med bl.a. sjældne kaktusser og palmer. 
  • Union Station, Downtown, Los Angeles – Los Angeles’ smukke hovedbanegård i spansk kolonistil, der har været kulisse i utallige film. 
  • Santa Monica Pier, Los Angeles – træmole med et lille tivoli på kanten af Stillehavet.

 

Joshua Tree National Park

Nationalparken ligger et par timers kørsel fra øst for Los Angeles og hører til de mindre kendte parker i USA. Joshua Tree er en ørkenpark, hvis særkende er de lave Joshua Trees, en palme som strækker sine arme op mod himlen. Parken byder på utallige flotte klippeformationer i røde og gule nuancer og små enklaver af kaktusser – samt naturligvis Joshua-palmer. Er man til klippeklatring, er Joshua Tree også et perfekt valg.

 

Kør videre fra Los Angeles

Highway 1 nordpå til San Francisco

California Highway 1 fra Los Angeles op langs Stillehavet klamrer sig til klippekysten og er en af de mest spektakulære køreture i USA. Turen byder på havudsigt næsten hele vejen og passerer bl.a. forbi Hearst Castle, avismagnaten William Randolph Hearsts drømmeslot, og kultlokaliteten Big Sur, der har været tilholdssted for hippier og New Age-tilhængere siden 60’erne, inden den godt 400 miles mod nord rammer San Francisco.

OBS: På grund af et stort jordskred er det for tiden ikke muligt at køre hele vejen ad Highway 1. Kort efter Limekilm State Park skal man forlade Highway 1 for at køre lidt ind i landet. Ved Cambria kan man igen komme ud på Highway 1 og der er mulighed for at køre op til San Simeon og Ragged Point . Det forventes, at strækningen åbnes igen i august 2018

Sydpå til San Diego

Grønne parker, vandsport og kærlighed til dyr er de vigtigste nøgleord for San Diego lige nord for den mexicanske grænse. Har du mindre børn med, vil de elske en tur i San Diego Zoo, en af verdens mest berømte dyreparker. Nogle kalder ligefrem San Diego for en miniudgave af San Francisco på grund af byens overskuelige størrelse.

Østpå: Grand Canyon og Las Vegas

Mojave-ørkenen spiller hovedrollen, hvis du kører østover fra Los Angeles mod Las Vegas eller Grand Canyon. Følger du Interstate 40 stik øst, kører du på samme rute, som den gamle Route 66 førhen fulgte. Vil du have lidt afveksling fra motorvejen, kan du flere steder følge den originale Route 66, der næsten går parallelt med motorvejen. Vil du direkte til Las Vegas fra Los Angeles, følger du blot Interstate 15 nordøst mod Nevada.

    Kontakt