Naturskønne Californien for livsnydere

13 dages Unikt kør-selv-forslag i det centrale Californien

En kør-selv-ferie til nogle af de mest naturskønne omgivelser i det centrale Californien. I vil opleve en spændende kombination af storbyen San Francisco, vinmarker i Sonoma og Napa Valley, den barske Stillehavskyst og imponerende natur i Yosemite Nationalpark. Undervejs bor I på unikke Inns og hoteller, hvor I vil opleve en personlig gæstfrihed i smagfulde omgivelser, hvor kvaliteten er i top. Bemærk at I først afhenter lejebilen efter endt ophold i San Francisco.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i naturskønne Californien.

Fra 23.512 kr.
pr. person for 13-dages kør-selv-ferie inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse på unikke Inns og hoteller inkl. billeje.

Rejseperiode:
Hele året
VI anbefaler april - oktober.

Afrejse: 
Daglig

Længde: 
Ca. 1.560 km

Varighed:
13 dage/12 nætter

Klimapåvirkning:
6.292 kg CO2 samlet for 2 personer  - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Bemærk:
Denne tur er ikke beregnet for børn.

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Afrejse Danmark - San Francisco

San Francisco er juvelen ved Stillehavet, man bare ikke kan få nok af. Klassiske ikoner som Golden Gate, Alcatraz og Chinatown kombineret med byens andre farverige kvarterer giver San Francisco en helt speciel puls og stemning. En tur med de kabeltrukne sporvogne i de stejle gader med flygtige glimt af Golden Gate og San Francisco Bay Bridge er naturligvis et must. Det samme gælder en slentretur gennem Chinatown, men husk at Chinatown er andet end turistkulissen i Grant Avenue.

I bor på Washington Square Inn, der ligger lige i hjertet af San Franciscos legendariske North Beach og minder i charme og udstråling mest om et lille europæisk hotel. Det pulserende North Beach-kvarter er for nylig kåret blandt de 10 bedste kvarterer i USA, bl.a. på grund af de smukke omgivelser.

 

 

 

Oplevelser i San Francisco

Dagen er sat af til oplevelser i San Francisco. I bor centralt i San Francisco og har let adgang til de mange seværdigheder.

På Fisherman's Wharf ligger også det hyggelige shopping- og forlystelsesområde Pier 39 med et godt akvarium, Aquarium of the Bay, som er et besøg værd, men måske er det fængselsøen Alcatraz, der står højt på ønskesedlen, og bådene dertil afgår fra Fisherman's Wharf. Husk at bestille billetter i forvejen og afsæt mindst tre timer.

Chinatown kan passende nydes på en aftentur, hvor der er rig mulighed for at spise kinesisk. Men undgå de største turistfælder og restauranter langs bl.a. Grant Avenue. Husk også at shoppe lidt i de mange forretninger omkring Union Square.

Har I lyst til at få rørt benene, så lej en cykel og tag turen over Golden Gate Bridge, hvorfra I kan fortsætte til den lille hyggelige by Sausalito og tage færgen tilbage til San Francisco. 

Men det er naturligvis helt op til jer, hvordan I vil spendere dagene her i San Francisco. Vi kommer blot her med nogle forslag til oplevelser.

I bor å Washington Square Inn i San Francisco.

San Francisco - Occidental / Sonoma County (110 km)

Nu er det blevet tid til at forlade San Francisco, og I afhenter jeres lejebil og kører ud af byen mod nord - over Golden Gate Bridge. 

Blot en times kørsel nord for San Francisco ligger Californiens største vinproducerende område, Sonoma County med de frodige vinmarker og majestætiske redwoodtræer. Og midt i al denne idyl ligger den lille, bohemeagtige by Occidental.

I bor på Inn at Occidental, a hidden treasure – en skjult skat, der blot venter på at blive udforsket. Inn at Occidental er indbegrebet af romantik, forkælelse og wellnes for krop og sjæl.

Oplevelser i Sonoma

Occidental blev opført i 1876 ifm. jernbanens indtog og har formået at fastholde længst svundne tiders mystik og charme. I dag er det dog de udsøgte kvalitetsvine og den uspolerede, vilde natur nær Stillehavet, der lokker besøgende til fra nær og fjern.

Nyd de smukke omgivelser, og hvis de mange vinranker- og stokke lokker for meget, er der råd for det. Området er præget af mange mindre vingårde, der næsten alle arrangerer vinsmagninger. Besøg gerne en eller flere af gårdene - man aftal på forhånd, hvem der er chauffør. 

I bor på Inn at Occidental i Occidental.

Occidental / Sonoma - Mendocino / Stillehavskysten (170 km)

I fortsætter nu mod nord op langs Stillehavskysten. Gør et stop eller flere undervejs fx ved Fort Ross og Point Arena Lighthouse. 

Kunstnerkolonien Mendocino blev oprettet i 1800-tallet af nybyggere fra østkysten, der var tiltrukket af naturen. De smukke træhuse bærer tydelige aftryk af byggestilen fra New England. Byen ligger ud til Stillehavet, som giver en imponerende udsigt til en dramatisk kyststrækning. 

I bor Sea Rock Inn, der er en af de få inns i Mendocino, der har havudsigt fra alle boliger på bjergsiden. Fra suiten eller hytten kan I opleve den uspolerede skønhed langs Mendocino-kysten med den skønneste panoramaudsigt over Stillehavet og de dramatiske, forrevne klipper i Mendocino Headlands State Park.

Oplevelser i og omkring Mendocino

Gå en tur rundt i den lille kunstnerby og besøg mindst et - gerne flere - af byens spændende gallerier. Vil I køre en tur, findes der i de omkringliggende skove nogle af de gigantiske reedwoodtræer, som I kan opleve, hvis I tager en tur med The Skunk Train, der kører lidt nord for byen. 

I bor Sea Rock Inn i Mendocino.

Mendocino / Stillehavskysten - Napa (270 km)

Fra Stillehavskysten går det nu ind i landet igen til Napa Valley, der er Californiens nok mest kendte vinområde, og her er da også optimale forhold for at dyrke vin. Den californske vinproduktion startede i begyndelsen af 188-tallet her i Napa og Sonoma Valley, men slog først rigtigt igennem i 1960'erne. Området dækker over ca. 240 vingårde, mange flere vinmarker og rigtig mange steder, hvor det er muligt at smage vin.    

I bor på Churchill Manor, den historiske inn, der ligger centralt placeret i downtown Napa, blot få minutters gang fra butikker, vingårde og fantastiske restauranter. Her er romantiske værelser, en skøn baggård, eftermiddagsvin og lækker hjemmelavet morgenmad.

Oplevelser i Napa Valley

Napa er vin, vin og atter vin - men det kan gøres på mange måder. 

I har hele dagen til oplevelser i dette skønne område, og vi har lidt forskellige forslag til hvordan I kan tilbringe dagen. Den klassiske picnic piftet lidt op med nogle vinsmagninger, en guidet kajaktur med historisk tema eller hvorfor ikke hoppe op i en motorcykelsidevogn og lade dig transportere rundt mellem vinmarkerne.  

I bor på Churchill Manor i Napa.

Napa - Twain Harte ved High Sierra Park (285 km)

Fra Napa kører i mod øst og bjergene i High Sierra Park. Tag en lille afstikker og besøg Californiens hovedstad, Sacremento, undervejs. 

I bor på den hyggeligste, lille mountain lodge midt ude i vildnisset ... McCaffrey House, der er en romantisk og fortryllende mountain lodge, smukt beliggende i en stille skovlysning i Twain Harte ved High Sierra Park, blot et par timers kørsel fra Yosemite National Park. Det ideelle udgangspunkt for fred og ro i harmoni med naturen. 

Oplevelser i Yosemite National Park (260 km)

Fra Twin Harte er der blot 2 timers kørsel til I befinder jer i dalen midt i Yosemite Valley. Vi anbefaler I benytter lejligheden til at besøge dette unikke sted.

Yosemites slående skønhed skyldes til dels Yosemite Valley, hvis flade bund står i kontrast til næsten lodrette granitvægge. Granitklipperne, inklusive El Capitan-monolitten, Glacier Point og Half Dome tårner sig alle op, mens store vandfald vælter ud over dem. Der er adskillige naturstier i Yosemite Valley, og I skal naturligvis se Yosemite Falls, et todelt vandfald med et samlet fald på ikke mindre end 739 meter.

Vil I se Yosemite lidt fra oven, kan I køre til udsigtspunktet Glacier Point. Yosemite har også nogle af de gigantiske sequoiatræer, verdens tykkeste træer. Mariposa Grove ligger i den sydlige del af parken, og her kan I gå igennem et af træerne - det midterste af stammen er savet ud og gangstien ført lige gennem træet 

I bor på McCaffrey House i Twain Harte ved High Sierra Park.

Twain Harte - Monterey (295 km)

I Monterey, der ligger ved Highway 1, skal I naturligvis opleve den berømte Cannery Row med de gamle sardinfabrikker, kendt fra John Steinbecks romaner. Her finder I også et af USA’s bedste akvarier, Monterey Bay Aquarium, med fisk fra Stillehavet ud for Monterey. Slut evt. dagen af med en tur langs 17 Mile Drive i den sydlige ende af byen, millionærernes paradis, hvor nogle af verdens dyreste golfbaner og villaer ligger. Vejen lukkes ved solnedgang, og der skal betales entre, men turen er alle pengene værd.

I bor på Portola Hotel & Spa i Monterey, der er inspireret af Monterey-halvøens naturlige skønhed. Hotellet er beliggende i hjertet af downtown Monterey, få skridt fra Old Fisherman's Wharf.

Oplevelser i og omkring Monterey

I dag er der tid til at opleve lidt mere af byen, der ligger helt ud til Stillehavet. Om I skal besøge Monterey Bay Aquarium eller en tur på havet, for et se efter hvaler, det er helt op til jer, men Monterey er et godt udgangspunkt for en hvalsafari. I kan også selv hoppe en tur i bølgen blå og lære at surfe! Dagen kan I evt. slutte af med en guidet tur med lækre smagsprøver. 

I bor på Portola Hotel & Spa i Monterey.

Hjemrejse fra San Francisco - Danmark (170 km)

I forlader Monterey og sætter kurs mod lufthavnen i San Francisco. Det er blevet tid til at rejse hjem til Danmark igen - men mindre I vælger at rejse videre ud på andre eventyr. Turen ned langs Highway 1 til Los Angeles vil være et oplagt valg.  

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 23.512 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-San Francisco retur
 • 10 dages billeje af cabriolet el. standard SUV inkl. forsikring 
  (Bemærk at I først afhenter lejebilen efter endt ophold i San Francisco)
 • 12 overnatninger på unikke Inns og hoteller
 • Morgenmad de fleste dage


Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Entre til nationalparkerne

 

Om rejsen

2 nætter i San Francisco
2 nætter i Sonoma-området
2 nætter i Mendocino
2 nætter i Napa 
2 nætter i Twain Harte
2 nætter i Monterey

Opgradering af værelse varierer fra sted til sted. Kontakt os for pris.

Der findes mange biltyper I kan vælge mellem. Kontakt os for pris og mulighed for jeres drømmebil.

Bemærk:
Denne tur er ikke beregnet for børn.

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge turen med et par ekstra dage i San Francisco eller køre mod syd ned ad Highway 1 til Los Angeles.
  

 

Kontakt os

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011