Rejser til San Francisco

San Francisco - juvelen ved Stillehavet

Her bliver du guidet gennem San Franciscos distrikter og seværdigheder fra Alcatraz, Golden Gate til Chinatown. Du kan fx opleve byen på en kør-selv-ferie via den verdenskendte Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles.

På Highway 1 oplever du Stillehavet gnave sig længere ind i Californien, mens highwayen klamrer sig fast til klippekysten og byder dig på den ene fantastiske udsigt efter den anden. Men det er en anden historie.

Rejs til San Francisco og kombiner eventuelt den pulserende storby med enestående naturoplevelser i Yosemite Nationalpark. Mulighederne er nærmest uendelige i det vestlige USA.

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

sporvogne, søløver og chinatown i San francisco

Du har netop fået fingre i billige flybilletter til San Francisco, men hvad skal du se? San Francisco kan man bare ikke kan få nok af. Klassiske ikoner som Golden Gate, Alcatraz og Chinatown kombineret med byens andre farverige kvarterer giver San Francisco en helt speciel puls og stemning.

En tur med de kabeltrukne sporvogne i de stejle gader med flygtige glimt af Golden Gate og San Francisco Bay Bridge er naturligvis et must. Det samme gælder en slentretur gennem Chinatown, men husk at Chinatown er andet end turistkulissen i Grant Avenue.

Du har ikke været i San Francisco, hvis du ikke har besøgt Castro: De homoseksuelles højborg er et festfyrværkeri af regnbuefarver og højt humør. Lad fordommene blive hjemme, læn jer tilbage og nyd indtrykkene.

Haight Asbury er hippiernes San Francisco, og selvom ”Summer of Love” ligger mere end 40 år tilbage i tiden, er der stadig lidt ”Make Love, Not War”-stemning i Haight Asbury.

Det kultiverede San Francisco har en stribe af Californiens bedste museer, bl.a. det fremragende California Academy of Sciences, kunstmuseerne de Young Museum og SFMOMA samt det helt nye Walt Disney Family Museum.

I North Beach/Little Italy, nabokvarteret til Chinatown, kan I gå på opdagelse i San Franciscos litterære fortid – arnestedet for 1950’ernes beatbølge med Jack Kerouac og William S. Burroughs som bannerførere.

 

Golden Gate Bridge

Golden Gate har samme betydning for San Francisco, som Frihedsgudinden har det for New York. Byens vartegn stod færdig i 1937, og dit besøg i San Francisco er ikke fuldendt, før du har været en tur over broen – enten til fods, på cykel eller i bil.

Bemærk, at det er gratis at køre over broen i bil i nordgående retning, mens det koster ca. 5 dollars at køre mod syd.

 

Walt Disneys eget museum i San Francisco

Walt Disney Familie Museum præsenterer den mand, som løftede animation til kunst, omdannede filmindustrien, utrættelig forfulgte innovation og skabte en global amerikansk arv. Sådan lyder ordene til ære for Walt Disney på hans helt eget museum i San Francisco.

Museet ligger smukt i tre gamle bygninger på Presidio, som er en del af Golden Gate National Recreation Area. Du kan se en udstilling om, hvordan Mickey Mouse blev skabt, høre historien om de første film og Walt Disneys successer og fiaskoer. Du skal nok være lidt Disneynørd for rigtigt at nyde museet, når du rejser til San Francisco.

 

Chinatown i San Francisco

San Franciscos Chinatown er en af de største kinesiske enklaver uden for Asien. I Chinatown kan du købe kinesiske delikatesser af alle slags. Hvad med fx et par slangehoveder eller en dosis traditionel kinesisk medicin?

Chinatown i San Francisco er også fuld af gode kinesiske restauranter, hvor du for næsten ingen penge kan få dig et godt måltid kinesisk mad.

 

Amoeba Music i hippiekvarter, Haight Ashbury

En af USA's absolut bedste musik- og film-butikker med alt hvad hjertet kan begære af nye og brugte cd’er, dvd’er og vinyl i det gamle hippiekvarter, Haight Ashbury. Indrettet i en nedlagt bowlinghal kan man bruge timer på at finde sjælden musik og "smalle" film. Amoeba Music har sågar en sektion med danske film.

 

Cable Cars - San Franciscos stolthed

De klassiske kabeltrukne sporvogne er San Franciscos stolthed, og de har kravlet op og ned ad de stejle gader i San Francisco siden 1873. I dag findes der tre forskellige linier i San Francisco.

Det er nemmest at stille sig i kø ved endestationerne, hvor du også kan se, hvordan sporvognene vendes. Kommer du til San Francisco uden for turistsæsonen kan du også hoppe på i farten. Billetter køber du hos konduktøren ombord eller i billetautomater.

 

San Francisco på Cykel

Intet er nemmere og sjovere end at opleve San Francisco og omegn på cykel - du kan fx cykle over Golden Gate Bridge og nyde den fantastiske udsigt undervejs. Eller hvad med at cykle hele vejen til Sausalito og så tage færgen tilbage til San Francisco? 

Hos cykeludlejningsfirmaet Bay City Bike på Fisherman's Wharf kan du leje en fuldtudstyret cykel komplet med cykelhjelm og rutekort. Bay City Bike cykelturene varer typisk 2-5 timer og henvender sig også til børnfamilier, der kan leje børnecykler og barnesæder. Kontakt FDM travel, hvis du er interesseret i en cykeltur under dit ophold i San Francisco.

 

Fisherman’s Wharf i San Francisco

De gamle fiskemoler ved havnen er uden overdrivelse den største turistfælde i San Francisco. Her er gøgl og gadeartister, men det er årtier siden, at den sidste fiskerbåd lagde til kaj. Du kan dog stadig købe frisk fisk i restauranterne, men priserne er skruet vildt op, så pas på ikke at blive snøret.

Når det er sagt, så har Fisherman’s Wharf også sin charme – bl.a. er Pier 39 berømt for sine mange søløver, som ligger og bader sig i turisternes blitzlys. Det er også fra Fisherman’s Wharf, at bådene til fængselsøen Alcatraz sejler. Book hjemmefra eller mød op tidligt om morgenen, hvis du vil over og se fængslet, hvor Al Capone ruskede tremmer.

 

6 anderledes seværdigheder i San Francisco:

  • Pacific Heights, San Francisco – kvarter med victorianske huse, der overlevede jordskælvet i 1906.
  • Cabel Car Barn, San Francisco – gratis museum dedikeret til San Franciscos kabeltrukne sporvogne.
  • Presido og National Cementary, San Francisco – tidligere militærområde, nu park tæt ved Golden Gate.
  • City Lights Bookstore, San Francisco – boghandel med speciale i beat-forfatterne Jack Kerouac og Allen Ginsberg.
  • Twin Peaks, San Francisco – højdedrag syd for centrum med smuk udsigt ind over byen og Golden Gate.
  • San Francisco Premium Outlets, San Francisco – outlet-shopping med alle de kendte mærkevarer.

 

Vores anbefaling i San Francisco

De imponerende Redwood træer findes blot få kilometer fra San Franciscos centrum. Tag over Golden Gate og frakørsel 1 – og så står de der i Muir Woods.

Nationalparken er ikke større end, at du kan besøge den på en stor time, men den efterlader store oplevelser.

- Peter, USA-specialist hos FDM travel, Viborg

 

Kør videre fra San Francisco

Fra San Francisco via Highway 1 sydpå til Los Angeles

Biludlejning i San Francisco er relevant for dig, der ønsker at opleve mere af Californiens mange seværdigheder. Fx er kystruten fra San Francisco til Los Angeles en af de mest populære ruter i USA. Udsigten er i særklasse og naturen fantastisk. Beregn mindst tre dage, da vejen snor sig i det uendelige. Undervejs kommer du igennem Big Sur, en kultlokalitet for hippier og intellektuelle siden 60’erne.

OBS: I øjeblikket er det ikke muligt at køre ad Highway 1 på strækningen Palo Colorado (15 miles nord for Big Sur) til Ragged Point (21 miles nord for San Semion). Der foregår broarbejde på Pfeiffer Canyon Bridge, og det forventes at vare frem til efteråret 2017. Alternativ rute er Highway 101, der går længere inde i landet.

Madonna Inn - Syd for San Francisco

Et berømt stykke americana ud til kystvejen U.S. 101, cirka halvvejs mellem San Francisco og Los Angeles. Motellet åbnede dørene i 1958 og har 109 forskellige værelser. Og vi mener meget forskellige værelser. Hvert rum har sit eget tema, og man kan fx overnatte i klippegrotten opbygget af kampesten eller i "Irish Hills", hvor alt er lysegrønt. Man kan også nøjes med at købe et postkort fra hvert af de 109 værelser i hotellets souvenirkiosk.

Længere mod syd kører du forbi Hearst Castle, avismagnaten William Randolph Hearsts drømmeslot oppe i højderne.

Highway 1 nordpå til redwood-parkerne

Californiens Highway 1 fortsætter op langs Stillehavet nord for San Francisco. Turen, naturen og udsigten er lige så imponerende som kystruten fra Los Angeles til San Francisco. Men nu begynder de majestætiske redwood-træer også at gøre sig gældende.

Besøg fx Muir Woods lige nord for San Francisco eller tag op til grænsen til Oregon, hvor de største redwood-træer vokser. Hør nærmere hos FDM travels USA specialister på 70 11 60 11.

Østpå til Yosemite, Death Valley og Las Vegas

Nationalparken Yosemite er målt i besøgende den mest populære nationalpark i USA. Populariteten er til at forstå. Parken er en af de mest farverige nationalparker og har også nogle af de højeste vandfald i USA. Men undgå Yosemite på sommersøndage, hvor parken er fyldt til bristepunktet med turister.

Længere mod syd venter dødens dal, Death Valley, og efter at have set døden i øjnene ligger gamblernes paradis, Las Vegas, lige rundt om hjørnet.

Kontakt