Strandbyen Santa Barbara i Californien

Nyd livet på Den Amerikanske Riviera

Santa Barbara, én af Californiens mest mondæne kystbyer, tager imod dig med sin fantastisk strandpromenade, masser af spændende butikker og ikke mindst Santa Barbara Mission, én af de smukkeste og mest velbevarede gamle spanske missionsstationer i Californien. Her venter legendarisk skønhed, spanskinspireret sommerstemning og solbeskinnede sandstrande. Ikke overraskende har byen fået kælenavnet Den Amerikanske Riviera. Er du på kør-selv-ferie i Californien, på vej ad legendariske Highway 1 eller blot på udflugt fra Los Angeles, så skal du lægge vejen forbi Santa Barbara.

Inspiration

Stedet, hvor du lever det gode liv

Santa Barbara oser af Riviera-lækkerhed og det gode liv. Gangbroer og palmer ligger og slænger sig side om side med hvide sandstrande og romantiske spansk-inspirerede palæer. Designerbutikker, gourmetrestauranter og vinbutikker inviterer til smagfuld afslapning. Havnefronten er fyldt med lystbåde, men også kajakker og paddleboards i massevis afspejler den solslikkende livsstil i byen. 

Det er derfor heller ikke overraskende, at mange af de rige og berømte slår sig ned her i kystbyen og området Montecito, der ligger øst for centrum, er lidt af et liebhaver-område. Her kan du fx vinke til kendisser som Oprah Winfrey, Drew Barrymore og Ellen DeGeneres. Byens virkelige stjerner er dog i høj grad den gamle missionsstation, der blev grundlagt i 1792, og stadig står smukt i landskabet. Den er et must at besøge!

En indgang til Highway 101 og SAnta Ynez-vinland

Santa Barbara er desuden porten til et hav af storslåede oplevelser. Det er fx oplagt at tage på kør-selv-ferie langs den legendariske Highway 1, hvor du møder højdepunkter som danskerbyen Solvang, det magiske område Big Sur og byen Monterey. I Santa Barbaras baghave finder du også Santa Ynez Valley, der gemmer på snorlige vinranker en masse og vingårde, der inviterer dig til at smage på områdets godter. Du kan ikke andet end at blive grebet af tilbagelænet middelhavsstemning i Santa Barbara.


"Californien er et undervurderet vinland, som du absolut bør smage på. Det kan du gøre på de mange tasting rooms i Santa Barbara. Eller hvorfor ikke besøge vingårdene i Santa Ynez Valley?"

- Ruddi, rejsespecialist i Aalborg


Kort

Vis på kort