Historiske Monterey

Et oplagt stop langs Highway 1

Kommer du kørende på Highway 1 langs Californiens imponerende kyststrækning, bør du stoppe i den hyggelige kystby Monterey. Byen byder både på en smuk, men rå klippekyst, en udmærket sandstrand, varm atmosfære og spændende aktiviteter.

Cannery Row

Et besøg i Monterey er ikke fuldendt uden en slentretur på den berømte Cannery Row med de gamle sardinfabrikker, kendt fra John Steinbecks romaner.  I dag er de gamle bygninger langs havet ombygget til et hyggeligt bymiljø med små butikker, gallerier og restauranter. Her kan du nyde friskfanget seafood, mens du kigger ud over klippekysten. Tag også gerne en tur til byens havn og oplev Old Fisherman's Wharf, hvor en række fine træhuse lokker med spændende butikker og hyggelige spisesteder.  

Seværdigheder i og nær Monterey

I Monterey er der også rig mulighed for at opleve havets dyr på tæt hold på. En mulighed er at tage med på en hvalsafari i Monterey Bay, hvor du har mulighed for at opleve havets kæmper. Men det er også  her i byen, at du finder et af USA’s bedste akvarier, det kæmpe store Monterey Bay Aquarium, med fisk fra Stillehavet ud for Monterey. 

Den nærliggende by, Carmel by the Sea, er bestemt også et besøg værd. Den idylliske, lille by havde selveste Clint Eastwood som borgmester i 1980érne. Byen har en meget smuk strand og huse med skæve vinduer, skorstene og tage, der er som taget ud af et eventyr.

Niels fra butikken i Aalborg

I kan også køre den smukke rute 17 Mile Drive, hvor nogle af verdens dyreste golfbaner og villaer ligger. Vejen lukkes ved solnedgang, og der skal betales entre, men turen er alle pengene værd.

Kort

Vis på kort