Landsbyen Betws-Y-Coed

walisisk stemning i Snowdonia

Ja - sådan staves det i Wales og udtalen må du bare gætte på. Vi er i den nordøstlige del af Snowdonia nationalpark. Denne charmerende by er et must-stop på jeres kør-selv-ferie gennem Wales. Tidligere levede byen af minedrift, mens det i dag er turismen, der er byens hovedindtægt. Trods sin beskedne størrelse, har byen rigeligt at byde på. Besøg fx Ty Hyll - det grimme hus. Der faktisk slet ikke er grimt, men super charmerende i sin helt egen ”Hans og Grete stil”. Legender siger, at det engang var et gemmested for røvere, men ingen ved det med sikkerhed. I dag er det et sødt lille tehus med en lille have.

Midt i den lille landsby kan I ikke undgå at se den gamle stenbro - Pont-y-Pair bridge. Gå en tur ned til vandet og se broen fra en anden vinkel. Når sulten presser på, kan I besøge Y Stablau, der er en populær restaurant med klassiske retter og en hyggelig stemning ude på terrassen. Der kan ikke bestilles bord, så I må sandsynligvis vente lidt på en plads.

Vandreture og vandfald

Betws-Y-Coed byder også på vandreture og et par vandfald. For at besøge Swallow Falls skal I gennem en lille sving-port. Her betaler I et par pund i mønter for at komme igennem. På den anden side af porten, venter der et smukt vandfald og flere udsigtspunkter.

Ved Fairy Glen Gorge kan I tage på en lille vandretur. Det koster 1 pund for voksne og ½ pund for børn og 1 pund for parkering (2019 priser). I kan gå langs marker med masser af får eller langs floden, hvor der er fortryllende smukt. I kan også lave en kombination - fårene og markerne på vejen ned til floden og tilbage langs floden med flere mindre vandfald og smukke udsigter. Husk gode vandresko, da stenene kan være glatte.

Mette Majbritt fra butikken i Aalborg

Er I friske på en lidt længere vandretur, kan I fortsætte nogle kilometer mod syd, hvor Conwy Falls dukker op. Det er et virkelig smukt og overraskende højt vandfald - hele 15 meter.

Kort

Vis på kort