Snowdon Mountain Railway

Togtur fra Llanberis til toppen af Wales

Den lille walisiske by Llanberis, er startpunktet for den historiske togtur med Snowdon Mountain Railway til toppen af Snowdon – det højeste bjerg i Wales med sine 1.085 meter. Her kan I se frem til en forrygende flot tur på en times tid med diesel- eller damptog. I har en halv time på toppen til at nyde den fantastiske udsigt eller drikke en kop kaffe i cafeteriaet, inden turen går ned igen. Kom ikke for sent til nedturen, der er nemlig ikke garanteret plads på en senere afgang, og der er langt at gå! Lad ikke vejret afskrække jer, for selvom bjerget er indhyllet i skyer og det er vådt og blæsende på toppen, så er det en storslået oplevelse!

Det er vigtigt at I bestiller billetter på forhånd, da togtur er meget populær. Der kan være en lille chance for, at der er uafhentede billetter, så I kan også lade tilfældighederne råde, hvis i er på kør-selv-ferie gennem Wales.

Er I friske på en udfordring, kan I vandre til toppen. Det er en populær vandretur gennem en dramatisk og imponerende natur. Vi anbefaler I afsætter en hel dag til turen.

Inspiration

Slotsruinen Dolbadarn Castle

Llanberis er også hjemsted for Dolbadarn Castle. Slotsruinen med det karakteristiske runde tårn, ligger i de smukkeste omgivelser med udsigt til søen Llun Padran. Her fortælles historien om to brødre, der i 1250’erne kæmpede om magten i det nordlige Wales. Den ene bror vælger at spærre den anden inde på slottet, for at forhindre ham i at overtage magten.

Kort

Vis på kort