Rejser til Melbourne

Melbourne - Storby i særklasse

I Melbourne er livsstilen afslappet langs de brede boulevarder, hvor sporvognene langsomt snor sig ind igennem centrum. Melbourne er centrum for mode og kultur samt hjemby for tennisturneringen Australian Open, det australske Formel 1 og australsk fodbold – en krydsning mellem rugby og fodbold. Melbourne er en god base for kør-selv-ferie i delstaten Victoria, hvor de fleste attraktioner ligger inden for en radius af 300-400 km.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Melbournes centrum

Blandt skyskraberne i centrum af Melbourne får du fra toppen af Rialto Towers (253 m) et imponerende panorama-overblik over Melbourne, der er Australiens næststørste by med over 3,5 millioner indbyggere. Omkring centrum ligger der en række smågader med gode og hyggelige restauranter, fx i Hardware Lane og Flinders Lane.

I den nordlige ende af centrum kommer du til det italienske hovedstrøg, Lygon Street. En gåtur her om aftenen er en oplevelse, som du skal have med i Melbourne. Melbourne er i det hele taget et etnisk smeltepunkt for alverdens inspirationer, som hver især har bidraget til at ændre byen fra en højengelsk bastion til en international og inspirerende by.

 

Forlystelseskvarteret Southgate

Ud over de hyggelige restaurant-kvarterer byder Melbourne også på et udmærket akvarium, et museum og et kunstgalleri, og hele vejen rundt i centrum ligger større og mindre parker, der giver lidt luft mellem skyskraberne. På den sydlige side af floden Yarra, der løber gennem centrum, finder du forlystelseskvarteret Southgate med caféer, restauranter og en imponerende udsigt til skyskraberne nord for floden. Southgate ender ved det gigantiske Crown Casino, og selv hvis du ikke har tænkt dig at spille, er det et utroligt kompleks at vandre rundt i.

 

St. Kilda og Williamstown

St. Kilda og Williamstown er to populære forstæder, der ligger ud til Port Phillip-bugten. Fra Southgate kan du sejle til Williamstown, hvor du kan spise nede ved havnefronten.

Eller hvad med at tage en raslende sporvogn til St. Kilda, der har en strandpromenade med caféer og restauranter, som ligger langs gaderne ned mod stranden? St. Kilda er også Melbournes jødiske kvarter, hvilket bl.a. har medført en række lækre kagecaféer. I St. Kilda er der et livligt aftenliv, og for børnene er der forlystelsesparken Luna Park.

 

Nationalparker ved Melbourne

Der ligger en række nationalparker i rimelig køreafstand fra Melbourne. Wilsons Promontory (kaldet the Prom) og The Grampians tilbyder gode og forskelligartede oplevelser.

The Prom

The Prom ligger sydøst for Melbourne ud mod Bassstrædet, er kendt for sin meget forskelligartede vegetation fra små lommer af regnskov til træer, som du ellers kun finder i bjergområder. Her er så mange papegøjer, at man er nødt til at hegne turisterne ind, når de spiser frokost! På vejen ind mod nationalparken har du gode muligheder for at se kænguruer.

The Grampians

En stejl bjergslugt, der skråner så meget på bagsiden, at du både kan køre eller gå til toppen, hvorfra du kan nyde en panoramaudsigt til alle sider over det ellers flade landskab. Her er et spændende dyre- og fugleliv samt et interessant center for aboriginalkultur, Brambuk, i hovedflækken Halls Gap.

 

6 anderledes oplevelser i Melbourne

  1. Besøg Australiens kageinstitution nr. 1, Brunettis i Carlton.
  2. Gå til Aussie Rules kamp, eller footie match, som de lokale kalder det. Melbourne har flere hold i topligaen, så der er næsten altid lokalbrag.
  3. Se rokkeskulpturerne i Melbourne Museums foyer, der er en hyldest til den afdøde aboriginale kunstner Lin Onus.
  4. Tag en tur til Brighton Beach, der ligger en 10 km fra Melbournes centrum. Her ligger de små farverige strandhuse, der med tiden er blevet et yndet udflugtsmål.
  5. Prøv en vintur ned til den lidt oversete Bellarine Peninsula, hvor hyggelige småbyer afløser små vingårde og olivenplantager.
  6. Trav en tur gennem frugt- og grøntsagsmarkedet i Melbourne, hvor alt fra tøj, over didgeridoos til fantastiske oste fra King Island langes over disken.

 

Kør videre fra Melbourne

Vestpå til Adelaide

Fra Melbourne mod Adelaide er der to hovedruter. Den ene følger Great Ocean Road. Den anden rute går ad hovedvejen - en 800 km lang køretur, der egentlig ikke er fantastisk interessant, når du ser bort fra muligheden for at stoppe i Ballarat for at besøge den gamle guldgraverby Soveign Hill, og nationalparken the Grampians, der også kan nås via en afstikker fra Great Ocean Road.

Østpå til Sydney

Fra Melbourne mod Sydney kan du vælge mellem den slagne hovedvej, Hume Highway, eller den noget længere kystrute. I Victoria går kystruten gennem meget store skovområder, der er relativt øde. Hume Highway byder på lidt mere variation, hvis du sætter tid af til afstikkere. Du kan starte med at køre op til byen Bendigo, hvis storslåede arkitektur skyldes guldgravertiden. De har forvaltet historien rigtig fint her og byen er et hyggeligt stop, hvor du sagtens kan tilbringe et par dage. Fra Bendigo kan du køre til Hume Highway og herfra ind i New South Wales. 

Sydpå med bilfærge til Tasmanien

Fra Melbourne kan du tage bilfærgen over Bass-strædet til Devonport på Australiens største ø Tasmanien.

Kontakt