Havnebyen Falmouth

Cornwalls charmerende kystby lokker med sin maritime stemning

Falmouth er en super charmerende kystby i Cornwall og bestemt et besøg værd på din kør-selv-ferie i det sydvestlige England. Byen er kendt for sin maleriske beliggenhed ved havet og hjemsted for en af de største naturlige havne i verden. Du kan nemt bruge nogle timer i Falmouth centrum, hvor du kan slentre gennem de smalle gader, der er fyldt med små butikker, kunstgallerier, traditionelle engelske pubber og et bredt udvalg af restauranter. Du kan bl.a. spise lækker, friskfanget seafood med udsigt udover havnen.

Har du interesse i søfart bør du besøge det imponerende National Maritime Museum Cornwall, der ligger nede i havnen. Derefter er det oplagt at gå en tur ud til Pendennis Castle, som ligger på en lille halvø med smuk udsigt. Er vejret til det kan i fx fortsætte til den lille intime sandstrand Gyllyngvase Beach. Og hvis tiden er til det, kan du tage på en kort sejltur over bugten til den idylliske lille by St. Mawes, hvor St. Mawes Castle og haven Lamorran Gardens er værd at bruge tid på.

Der er også et godt udvalg af bådture til fx Seal Island og Godrevy Lighthouse, som du kan bestille ved en række boder ved havnen. Her kan du se frem til at opleve det fortryllende Cornwall og det sydvestlige England fra sin bedste side med udsigt til bølgende klipper, nogle af Englands bedste strande og havets azurblå farve.

Falmouth ligger ca. ca. en times kørsel øst for St. Ives og små to timers kørsel vest for Plymouth.

Kort

Vis på kort