Kystbyen Polperro

Det emmer af idyl på Cornwalls sydkyst

På Cornwalls sydkyst ligger flere små, idylliske kystbyer. En af dem er Polperro, der ligger lidt inde bag en klippekyst tæt på den noget større kystby Looe. Polperro går helt tilbage til det 13. århundrede og har gennem tiderne fået sin velstand fra sardinfiskeriet, senere smugling og i dag er turismen den største indtægtskilde.

I sommermånederne strømmer rejsende til byen, for at slentre ned ad de smalle brostensbelagte gader, hvor altankasser med farvestrålende blomster, står i smuk kontrast til de gamle hvidkalkede huse. Den maleriske havn emmer af stemning med sine små fiskerhytter og fiskerbåde. På din vej rundt i byen ser du flere butikker med keramik, malerier og souvenir, og skulle sulten melde sig, er der flere forskellige spisesteder at vælge mellem.

Hvis du vil lære lidt om byens historie, bør du besøge Polperro Heritage Museum of Smugling and Fishing, der ligger i en tidligere fabrik.

Du skal være opmærksom på, at besøgende ikke må køre ind i byen. Du skal parkere ved Crumplehorn og gå den lille halve kilometer, der er ind til havnen i Polperro. Der er også en lille, farverig bus, der kører i pendulfart til- og fra Polperro.

Du kan med fordel besøg Polperro i løbet af foråret eller efteråret, hvor der ikke er nær så mange besøgende som om sommeren.

Polperro ligger en lille times kørsel eller ca. 40 kilometer vest for Plymouth.

Kort

Vis på kort