Robin Hood’s Bay

Gammel smuglerby med vaskeægte landsbyidyl

Hvis I elsker engelsk landsbyidyl, skal I absolut gøre jer selv den tjeneste at besøge Robin Hood’s Bay. Det er en superhyggelig lille kystby i det nordøstlige England, der ligger i den skønne nationalpark North York Moors. Det er et fantastisk sted for både vokse og børn. Langs den brede sandstrand kan I gå på opdagelse ved lavvande, og hvis I er heldige, kan I finde et fossil - husk at tjekke tidevandet.

Nyd en frokost på en af de mange små pubber

De stenede bugter og huler i Robin Hoods Bay var ideelle for smuglere fra slutningen af 1700-tallet og frem. Gamle dokumenter beskriver omfanget af smugleriet, hvilket skulle involvere hele 30-40 % af områdets beboere. Det var en brutal tid, hvor store summer var på spil. Der arrangeres spændende guidede ture med fortællinger fra den tid.

Byens smalle, brostensbelagte gader og gyder er super charmerende. Den pulserende landsby har også flere cafeer, pubber og restauranter, så måske er det her, I skal nyde en god frokost?

Når I ankommer til Robin Hood’s Bay, er det en god ide at parkere bilen på en af de offentlige parkeringspladser, der ligger i byen. Så undgår I turen ned ad de stejle bakker, der føre ned til kysten.

Kort

Vis på kort