South Kensington & Chelsea i London

Museum land

I Området mellem Hyde Park/Kensington Gardens ligger South Kensington, Chelsea og Belgravia. De er alle rolige, eksklusive områder med beboelse, kontorer og forretninger. Her finder smukke gader med velholdte historiske bygninger, parker og rolige, indbydende torve. I South Kensington ligger en række fantastiske museer med gratis adgang, og derfor har området fået tilnavnet Museum Land.

For enden af Royal Hospital Road ligger Chelsea Physic Garden, der blev grundlagt i 1673 af Londons apotekerforening med det formål at studere planter til medicinsk brug. I dag kan du opleve over 5.000 arter af medicinske planter, urter og træer samt en smuk stenhave fra 1772. Kings Road var i 60erne toneangivende inden for mode, og selvom området i dag er blevet mere kommercielt, kan du stadig finde det sidste nye. Kings Road i Chelsea går fra Sloan Square og hele vejen ud til Fulham.

Shopping i Harrod’s og Harvey Nichols

South Kensington har butikker af enhver art, men især to steder skiller sig ud. I den dyre ende af pris-barometret finder du Knightsbridge, som er et lille område, der er opkaldt efter gaden af samme navn. Det er her, i Brompton Road, det verdensberømte stormagasin Harrod’s har hjemme. De praler med, at de sælger ALT, og hvis de ikke har det hjemme, skaffer de det. Men skulle du alligevel stå og mangle noget efter dit besøg i Harrod’s, så byder Knightsbridge også på et væld af andre forretninger med hovedsageligt modetøj, sko og tasker samt smykker. Hvor Brompton Road møder Knightsbridge, finder du et andet koryfæ, Harvey Nichols, der udover at sælge dyre mærkevarer, også er mødested for ”The Ladies Who Lunch”.

Brompton Oratory og Royal Albert Hall

I Brompton Road, ved siden af V&A museet, ligger Brompton Oratory. Det er en fantastisk smuk katolsk kirke. Den indeholder adskillige kunstskatte, der kan dateres tilbage til lang tid før kirkens opførelse. Der er åbent hver dag, og om søndagen kl. 11.00 afholdes messe på latin. Når du er i South Kensington i London, er der et par stop mere, du bør unde dig selv.

På Kensington Gore ligger den berømte koncertsal Royal Albert Hall. Stedet afholder et væld af både klassiske og moderne koncerter, men er nok mest kendt som hjemsted for de berømte promenade-koncerter, The Proms, og i særdeleshed finalekoncerten The Last Prom. Lige overfor kan du slå et smut forbi Albert Memorial, et imponerende monument over Prince Albert rejst af hans kone dronning Victoria efter hans død i 1861.

massere af muséer

Endelig kan du – med lidt planlægning og en god portion held – opleve antikke musikinstrumenter fra hele verden på Museum of Musical Instruments. Ved siden af det naturhistoriske museum ligger Science Museum. Her er over 15.000 genstande om medicin, teknologi, industri og videnskab, som suppleres af 2.000 interaktive udstillinger. De udstillede genstande er helt utrolige: Apollo 10, verdens første regne-maskine, navigationsudstyr fra 1600-tallet, antikke medicinkrukker, alverdens materialer i nye anvendelser, og meget, meget mere.

Få meter ned ad Cromwell Road (med indgang rundt om hjørnet i Exhibiton Road) finder du et af de mest populære museer i London (især blandt børn), Natural History Museum, som selvfølgelig indeholder ALT, hvad hjertet begærer; dinosaurer, mærkværdige ting i sprit, sten, krystaller og ikke mindst udstillingen ”Creepy-Crawlies” med edderkopper og insekter. Udover de gode gammeldags udstillings-metoder, anvender museet alt det sidste nye inden for multimedie for at gøre ethvert besøg til en lærerig oplevelse for både børn og voksne

Victoria & Albert Museum (i daglig tale blot V&A) på Cromwell Road er det mest kendte museum i South Kensington i London. Victoria & Albert Museum huser Englands Nationalmuseum for Kunst og Design etableret i 1851, og er verdens mest alsidige samling af brugskunst. Her kan du se på alt lige fra kinesisk porcelæn over møbler og sølvtøj til modens udvikling fra 1500-tallet til i dag. Og så er der naturligvis de skiftende særudstillinger. Størrelsen på Victoria & Albert Museum gør, at det er tilrådeligt at du planlægger dit besøg, så du er sikker på, at nå det, du helst vil se, når du holder ferie i London

Kort

Vis på kort