Westminster i London

Magtens centrum

I de sidste 1000 år har Gud, Konge og Fædreland styret England herfra, og i dag sker det fra områdets to paladser: Palace of Westminster, der rummer parlamentet, og Buckingham Palace i St. James’s, der er residens for kongefamilien. I området finder du et væld af museer, smukke parker, historiske bygninger og ikke mindst Londons ældste – og vigtigste – kirke, Westminster Abbey.

Særligt interessant i området er Palace of Westminster, som ligger langs Themsen, ved Westminster Bridge. Bygningen er i dag kendt som House of Parliament, og har siden 1512 rummet det britiske parlament. Palace of Westminster er også hjemsted for det nok mest berømte ur i verden, Big Ben. Der er uendelig meget at se i Westminster Abbey, men hvis du ikke tager den store tur hele vejen rundt, skal du i det mindste holde øje med disse højdepunkter: Den ukendte soldats grav, der hylder de mange tusinder, der gik tabt under 1. Verdenskrig, Kroningsstolen, Lady’s Chapel og klostergården. Og så er der naturligvis museet for dem, der vil have hele historien med. 

James Bond was there...
Westminister Bridge er kendt af mange James Bond fans. Det er her at James Bond (Pierce Brosnan) i "Die Another Day" åbner en dør til den forladte undergroundstation, Vauxhall Cross, - en del af MI16. Senere optræder broen også i James Bond filmen "Spectre" med Daniel Craig, hvor har arresterer superskurken Blofeld.

Palace of Westmister og Westminister Abbey er på UNESCOs verdensarvliste.

Westminster Abbey

Bag ved Palace of Westminster ligger den smukke gotiske kirke Westminster Abbey. Westminster Abbey startede sit liv som klosterkirke i 1065, og er siden blev ombygget og udvidet løbende helt frem til 1800-tallet.Westminster Abbey er mest kendt som begravelseskirke og hvilested for kongelige, adelige og kendte navne gennem historien, samt stedet hvor kongehuset afholder deres kirkelige ceremonier og kroninger.

Men kirken fungerer også som almindelig kirke med daglige gudstjenester og ceremonier. Det er derfor ikke altid muligt at komme ind i selve kirken som turist, men både klostret, klostergården, kapellerne og museet er åbent dagligt. Udover de kongelige og adelige, er også mange berømtheder begravet i Westminster Abbey. Især mange poeter og forfattere, hvilket har givet navnet Poets’ Corner til et hjørne i den sydlige del af kirken, hvor en del af dem er samlet. Her er bl.a. Shakespeare, Dickens og Tennyson begravet, men også kendte videnskabsfolk som Darwin og Newton har deres sidste hvilested i the Abbey.

Kort

Vis på kort