Regent’s Canal i London

Filmstjerner og genbrugstøj

Hvor de fleste af Londons turister har gået en tur langs floden Themsen, er langt færre bekendte med den idylliske Regent’s Canal, og det fredfyldte vandløb kaldes af samme grund for en af Londons bedst bevarede hemmeligheder. Regent’s Canal går tværs igennem London og strækker sig fra Paddington i vest til Limehouse i øst. I gamle dage blev den brugt til at fragte varer op gennem byen, og på grund af dens meget snævre og lave broer, foregår al sejlads stadig i de karakteristiske narrow boats (smalle både). Regent’s Canal byder på en perlerække af aktiviteter og seværdigheder.

Start for eksempel i det smukke Little Venice, der efter sigende blev navngivet af poeten Robert Browning, fordi stedet mindede ham om Italiens Venedig. Herfra kan du stige om bord på en narrow boat og sejle op ad Regent’s Canal mod den hyggelige bydel Camden. Langs kanalen finder du nogen af Londons dyreste og mest attraktive ejendomme, og dette område er et yndet tilflugtssted for en række af verdens største stjerner – blandt andre Robbie Williams, Kate Winslet og Madonna. Længere oppe ad kanalen kan du få et kig ind til fuglene i London Zoo, og det kan varmt anbefales at stå af ved Camden Lock og besøge det farverige marked. Her er der gøgl og genbrugstøj i lange baner og hyggelige cafeer og eksotiske madboder langs Regent’s Canal.

Fang din egen mad i Regent’s Canal

Fortsæt til fods, på cykel eller sågar i kajak i Regent’s Canal, og oplev hvordan områderne ændrer sig fra vest mod øst. Tag en pint på den hyggelige pub The Narrow Boat i det smarte Islington-kvarter og nyd stemningen på terrassen med udsigt ud over Regent’s Canal. Længere mod øst bevæger Regent’s Canal sig ind i bydelen Hackney – Londons gamle arbejderkvarter, som nu er bosat af kunstnere og kreative sjæle, der har åbnet trendy espressobarer, boghandlere og cafeer langs kanalen. Prøv for eksempel den fremragende cheese-sandwich på cafeen Tow Path i Hoxton, eller gå videre op til Broadway, der byder på et hav af hyggelige spisesteder og pubber samt det særlige Broadway madmarked hver lørdag. Du kan også vælge at fange din egen mad, for man må nemlig gerne fiske i Regent’s Canal.

Kort

Vis på kort