Ferie i autocamper - sådan får du mest ud af din ruteplanlægning og oplevelser undervejs

Slow travel og #vanlife - Eventyret der ikke er skrevet på forhånd

Der er stort set ingen af vores rejsemål hvor du ikke kan tage på kør-selv-ferie i autocamper. Først og fremmest gælder det vores nabolande Tyskland, Sverige og Norge, men også USA, Canada, Australien og New Zealand er meget populære. Fælles for alle rejsemål i autocamper, er naturoplevelserne og muligheden for selv at bestemme rute og tempo og alt det der skal ses og opleves undervejs. Men at rejse i en autocamper kræver også at du indstiller dig på et eventyr som ikke nødvendigvis er skrevet på forhånd. Ferieformen egner sig til at følge mavefornemmelsen og det kommer der ofte nogle helt unikke oplevelser og minder ud af - vi har endda hørt at nogle bliver bidt for livet!

Ferieformen der vender op og ned på din charter-hjerne

Hvor skal du hen på autocamper-ferie?

Der er stort set ingen af vores rejsemål hvor du ikke kan tage på kør-selv-ferie i autocamper. Først og fremmest gælder det vores nabolande Tyskland, Sverige og Norge, men også USA, Canada, Australien og New Zealand er meget populære. Fælles for alle rejsemål i autocamper, er naturoplevelserne og muligheden for selv at bestemme rute og tempo og alt det der skal ses og opleves undervejs.

Nogle bruger autocamperferie til at køre rigtig langt, og se nye egne hver eneste dag mens andre foretrækker at køre frem til et område, region eller stat og holde sig til mindre ture. Rejsen frem til autocamper-afhentningen kan også have betydning for valget af rejsemål. Vil du f.eks. køre i egen bil og medbringe en masse udstyr til ferien, så giver det mening at vælge et land i overkommelig køreafstand fra Danmark. Derimod er oversøisk autocamperferie eller i Island og på de Britiske øer en anden sag, hvor du skal flyve. Det sætter begrænsninger på hvor meget bagage og grej du kan medbringe.

Din ruteplan BØR være fleksibel

Kør-selv-ferie i autocamper handler om frihed og muligheden for selv at bestemme ruten og tempoet. Er vejrudsigten dårlig dér hvor du er, så kører du bare mod varmere vinde. Alligevel er det en fordel at have en overordnet rejseplan hjemmefra, så du i store træk kan planlægge hvad du vil se og opleve undervejs. Det gælder også for de steder hvor du vil overnatte, hvor der i højsæsonen kan være rift om de bedste pladser - og her tænker vi ikke kun på campingpladser, men også de såkaldte stellplatze, hvor man for mindre beløb kan parkere og overnatte på alternative steder.

Slow-travel

En anden god grund til at lave en ruteplan er, at du kan planlægge hvor langt du skal køre og hvor lang tid det tager - for det er ingen hemmelighed, at du ikke kan køre ligeså hurtigt som i almindelig bil - og det er heller ikke meningen. At holde ferie i en autocamper skal ikke være stressende, derfor skal du som udgangspunkt regne med 15% længere køretid på motorveje ift. hvad din GPS eller din kort-app udregner. Skal du samtidig køre på lokale lande- og bjergveje, så skal du lægge op mod 25% mere tid til - men bare rolig - det er tid der er rigtig godt givet ud, da du vil opleve mere undervejs og tage de fornødne (kaffe)pauser.

#Vanlife! Tænk på ferieformen - ikke rejsemålet

I forbindelse med planlægning af ferie tænker de fleste på selve rejsemålet inden de går i gang med at undersøge transport og overnatning. Sådan er det ikke nødvendigvis når ferieformen er autocamper. Her har du frihed til at ændre planer undervejs, hvilket flytter fokus til den fleksible rejseform, snarere end faste planer for hvor du skal hen og hvornår. På en autocamper-ferie har du mulighed for at gå helt ned i gear - i bogstaveligste forstand. Husk, at holde ferie i en autocamper er også at sænke farten og nyde livet. Der findes et udtryk og et hashtag for netop den livsstil: #Vanlife

Oplevelser og ændrede planer undervejs

I løbet af en typisk dag kommer du fordi en række seværdigheder og højdepunkter, som kan være mere eller mindre attraktive at besøge. Men en autocamper kan du være impulsiv og tage en afstikker, uden at skulle bekymre dig synderligt om du kan nå frem til aftenens destination. Bliver du opslugt af et museum, en vandretur, et udsigtspunkt eller måske en tiltrængt eftermiddagslur, så vælger du bare en anden campingplads eller en stellplatz for natten. Nemt og fleksibelt, men det kræver at du indstiller dit mindset på denne frie ferieform allerede inden din ferie begynder.

Hvis du alligevel vil have hjælp til planlægningen

Ferie i autocamper er forbundet med en del praktik før og under rejsen. Det kræver mere end bare at sætte sig i en flyver og efterfølgende slænge sig ved kanten af swimmingpool - omvendt får du nogle HELT andre oplevelser end på den typiske charterferie. Autocamperferie er også campingferie (eller glamping) og det skal du have for øje når du lejer autocamper. For nogle er planlægningen næsten ligeså vigtig som selve rejsen. Andre vil bare gerne have hjælp til det praktiske og så bare følge en rejseplan til punkt og prikke.

Hvad enten du er til det ene eller andet, så skal du ikke holde dig tilbage, for når du lejer en autocamper gennem FDM travel, så kan du naturligvis også spørge om alt mellem himmel og jord - så længe det er vedr. din ferie i autocamper. 

Vi glæder os til at hjælpe dig på vej mod nye veje og nye historier

Vores ruteforslag i Europa

Vi hjælper naturligvis med at finde den rigtige autocamper-størrelse og model, men vi har også ruteforslag, hvis du gerne vil følge en overordnet plan eller blot ønsker inspiration til hvordan sådan en autocamper-ferie skal sammensættes.

Alle vores autocamper-ruteforslag i Europa er rundture, dvs. med afhentning og aflevering af autocamperen samme sted. Du bestemmer selv om du vil flyve eller køre i egen bil frem til destinationen og herefter bytte over over til autocamper.

>> Se alle ruteforslag til autocamperferie i Europa

Galleri

Mere om kør-selv-ferie og autocamper i Europa

Kør-selv-forslag i autocamper