Det Skotske Højland i autocamper

12 dages kør-selv-forslag i autocamper i det smukke og dramatiske højland

12 dage der tager jer igennem det smukke skotske højland, der både byder på enestående naturscenerier samt mange herlige whisky-destillerier og videre ud til den skotske vestkyst.

Turen i autocamper byder på forrevne klippekyster og dramatiske dale, charmerende fiskerbyer med færgeforbindelser til de mange spændende småøer og ikke mindst hyggelige fiskerestauranter med friske fisk og skaldyr fra Atlanterhavet.

På denne tur er hotellerne byttet ud med en autocamper, så I er fri for at checke ind og ud hver eneste dag. Samtidig har I frihed til selv at vælge campingpladser og rute i højlandet - og har I børn med på turen, så regn med at de er vilde med ferie i autocamper hvor der konstant er adgang til toilet, soveværelse og køkken.

 

Fra 11.177 kr.
pr. person ved 2 voksne inkl. flybillet, 1 overnatning på standard hotel samt 11 dages leje af autocamper.

Rejseperiode: 
Vi anbefaler april - oktober, men hele året er muligt i autocamper.

Startdag:
Daglig

Varighed:
12 dage/11 nætter

Længde:
2.065 km

2.257 kg CO2 samlet for 4 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Skotland rundt i autocamper kan forlænges med flere dage eller køres i modsatte retning. Du bestemmer og planlægger selv ruten.

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Check priser og lej

 

Dagsprogram

Ankomst til Edinburgh (0 km)

Velkommen til Skotland! Alt efter hvilket flyselskab I flyver med, kan ankomsten til Edinburgh lufthavn være alt fra midt på formiddagen til sent på aftenen. Fra lufthavnen kører der busser og tog ind til Edinburgh - turen tager ca. 30 minutter. I kan også vælge at tage en taxa ind til byen.

I kan bruge eftermiddagen eller aftenen på at suge de første indtryk til jer med en gåtur gennem byens hyggelige gader, en god middag på en af de mange restauranter eller en drink på en af byens mange pubber.

Autocamperen skal først afhentes næste dag, derfor foregår overnatning på hotel her på feriens første dag.

Edinburgh- Pitlochry (173 km)

Afhent jeres autocamper så tidligt på dagen som muligt. Efter afhentning bør i proviantere, så i har mad og drikkevarer til de kommende dage, da I nu er på campingferie i Skotland. Husk, rattet sidder i den "forkerte side", så brug de første kørselstimer på at huske hinanden på at holde til venstre.

Kør i retning af Pitlochry hvor i undervejs kan besøge Glenturret Distillery i Crieff, Skotlands ældste whiskydestilleri og hjemsted for The Famous Grouse. Kør herfra ad A85 mod Perth og besøg Scone Palace, Earl of Mansfields hjem og i sin tid hjemsted for den berømte kroningssted Stone of Scone, bragt hertil i det 9. århundrede af Kenneth Alpine, King of Scots.

Har I tiden til det, så bør I lægge vejen forbi søen Loch Tay små 40 minutter fra Pitlochry, hvor I kan opleve spændende gamle jernalderhytter. Her kommer I også forbi den lille by Aberfeldy, hvor I kan smage på verdens bedste chokolade hos Highland Chocolatier.

Herfra videre til Pitlochry, en pittoresk lille by på kanten af det skotske højland. Byen er kendt for sin spektakulære laksetrappe og sine to destillerier, Edradour Distillery, Skotlands mindste destilleri fra 1825, og Blair Athol, en del af 'The Classic Malts Collection'. Nyd en spadsererur gennem den charmerende lille by.

Overnatning på campingplads nær Pitlochry, fx. "Milton of Fonab Caravan Park" eller "Faskally Caravan Park" eller en af de andre campingpladser i nærheden.

Pitlochry - Aberdeen (383 km)

På vejen ud af Pitlochry skal I lægge vejen forbi Blair Atholl med Blair castle inden I lægger vejen i retning af Aberdeen. Her kan i se et af de mest markante og bemærkelsesværdige slotte i Skotland, som også er hjemsted for Europas eneste legale private hær, Atholl Highlanders.

Kør videre i retning mod Aberdeen ad den smukke rute gennem Cairngorms National Park over Drumochter Pass og Spittal of Glenshee, en af de højest beliggende veje i Skotland, og nyd de dramatiske udsigter undervejs gennem bjergene. Fortsæt gennem Braemar og Ballater og læg evt. vejen forbi Balmoral, Dronning Elisabeths skotske sommer residens.

Overnatning på campingplads vest for Aberdeen, fx. "Tarland Camping and Caravanning" eller "Speyside Gardens Caravan Park" eller en af de andre campingpladser i området eller i tilknytning til Cairngorms National Park.

Aberdeen - Inverness (157 km)

Kør mod Dufftown og følg The Whisky Trail og besøg et eller flere af de mange destillerier i området. Glenfiddich (gratis adgang), Glenlivet, McCallums, Grants, Cardhu, Strathisla og mange, mange flere. Alle giver de en guidet rundtur, der afsluttes med en smagsprøve. De fleste destillerier har desuden en shop, hvor der ydes rabat på en hel flaske whisky, hvis man har taget rundturen.

Området Speyside byder også på mange andre seværdigheder, bl.a. naturparker og reservater, slotte som Balvenie Castle og Cawdor Castle (berømt fra Shakespeare's Macbeth), dampjernbane og meget mere. Og på vej mod hotellet kan I lægge turen forbi Culloden Moor, hvor det sidste slag på engelsk jord fandt sted mellem englændere og skotter. Det var her Bonnie Prince Charlie blev besejret af den hanoveranske hær og dermed sluttede den 45. Jacobite opstand. Slut dagen af med en spadseretur gennem Inverness, højlandets hovedstad.

Overnatning på campingplads nær Inverness, fx. "Bunchrew Caravan Park", "Beauly Holiday Park" eller "Rosemarkie Camping and Caravanning" eller en af de andre campingpladser i området.

Inverness - Inverewe Gardens - Ullapool (220 km)

Start dagen med at køre ad A832 til Inverewe Gardens på vestkysten. Disse fantastisk smukke haver ved bredden af Loch Ewe huser over 2.500 forskellige plantearter i en nærmest subtropisk oase, holdt i live af Golfstrømmen.

Videre til Ullapool ved Loch Broom, områdets "største" lille by med ca. 1.600 indbyggere, grundlagt i 1788 under det britiske sildeboom. Besøg byens lille museum, der fortæller alt om byen, fiskeriet og masseemigrationen.

Området nord for Ullapool er et af Skotlands mest øde distrikter, så vil I se bjerge og moser, kan I fx køre nordpå til Unapool, Inverpolly National Nature Reserve og Durness

Overnatning på campingplads ved Ullapool, fx. den smukt beliggende "Ardmair Point Caravan & Camping Park". Vil i længere nordpå, så overvej også campingpladserne "Scourie Caravan Park" eller "Campsite Durness".

Ullapool - Lairg - Dunrobin Castle - Dingwall (185 km)

Kør videre i retning mod Lairg, kendt for Europas største fåremarked i august og videre østpå. Her kommer i til Loch Fleet og Golspie, som byder på smukke vandreture og gode naturoplevelser.  Undervejs er der er mulighed for afstikkere både til Old Summit, kendt for sine op til 5.000 år gamle stensætninger og med en fantastisk udsigt, samt Ravens Rock Forrestwalk. Her kan I opleve en fantastisk tur gennem kløften Allt Moor Burn, gennem gammel fyrre- og birkeskov og forbi toppen med den fantastiske udsigt mod Strathoykel.

Fortsæt til Dornoch og videre til Dunrobin Castle and Garden, hvor I kan se hvordan jarlerne af Sutherland har levet gennem generationer. Dagen sluttes af med en køretur til området omkring Dingwall.

Overnatning på campingplads ved Dingwall, fx. "Dingwall Camping and Caravanning Club Site" eller en en anden campingplads i området.

Dingwall - Isle of Skye (180 km)

Kør til Loch Ness og Caledonian Canal. Kør først til Drumnadrochit, der har flere udstillinger om søens berømte indbygger, uhyret "Nessie". Kør videre til Urquhart Castle ved bredden af Loch Ness, hvorfra de fleste "iagttagelser" af Nessie er sket, nok oftest efter indtagelse af lokale drikkevarer! Besøg slotsruinene og læs om stedets spændende historie. Kør videre langs søen og ad A87 nordvestpå mod Isle of Skye.

Før broen ved Kyle of Lochalsh passerer I Loch Druich & Eilean Castle, et af de mest pittoreske syn på vestkysten. Kør nordpå ad A87 over Cullin Hills. Besøg Talisker Distilleri i Carbost, en af de berømte "Classic Malts". Kør videre til Dunvegan Castle, Clan MacLeods hjem i 800 år. Her kan I følge klanens historie gennem 30 generationer. Kør evt. op om nordspidsen på øen og nyd den fantastiske udsigt mod De Ydre Hebrider. Besøg havnen i Portree. 

Overnatning på en campingplads på Isle of Skye, fx. "Sligachan Camping", "Skye Camping and Caravanning Club Site" eller en hvilken som helst anden smuk campingplads på Isle of Skye. Her skal du være i 2 nætter.

Isle of Skye - Oban (254 km)

I dag går turen til Oban og undervejs vil I opleve noget af det smukkeste natur, som højlandet byder på.

I kan vælge mellem to ruter tilbage til "fastlandet". Den ene via færge fra fra Armadale på Skye til Mallaig  (afgang ca. hver time - en overfart koster ca. £ 35 for autocamper og to personer) eller den nordligere via broen ved Kyle of Lochalsh.

Vælger i turen med færge kan I inden afgangen fra Armadale besøge ´Armadale Castle, Garden & Museum of the Isles', hjemsted for Clan Donald. Også 'Dunvegan Castle and Garden', der har været hjemsted for Clan MacLeod i over 800 år, er absolut værd at besøge. Videre fra Mallaig går vejen forbi Glenfinnan Monument. Herfra kan I nyde den panoramiske udsigt over Loch Shiel, de dramatiske bjerge og for Harry Potter fans ikke mindst Glenfinnan Viaduct, hvor I med lidt held kan se veterandamptoget "The Jacobite" passere forbi.

Vælger i turen over broen ved Kyle of Lochalsh passerer I Loch Druich & Eilean Castle, et af de mest pittoreske syn på vestkysten.

Længere sydpå passerer I Glencoe, der er Skotlands mest berømte Glen, da det var her Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds. Her blev 38 mænd dræbt, fordi de var for længe om at give de nye regenter William II og Mary II deres støtte.

Sidst på dagen er der også tid til at nyde byen Oban og de mange butikker og forretninger, pubber og restauranter. Flere af byens restauranter kræser meget naturligt om alt godt fra havet, da lokale fiskere jo netop bringer masser af frisk fisk, hummer, østers, muslinger og meget mere ind fra havet. Oban byder på flere attraktioner, fx McCag's Tower og McCaig's Warehouse, og desuden har byen et spændende havnemiljø med færgeforbindelse til Hebriderne.

Det lokale destilleri i Oban, Oban Distillery, et af Skotlands ældste destillerier fra 1794, og ligger midt i byen. Det blev bygget før byen var andet end et lille fiskerleje, men langsomt voksede Oban op omkring destilleriet. Turen rundt på destilleriet slutter naturligvis med en 'wee dram', en smagsprøve på deres 14 år gamle single malt med krystalliseret ingefær, en sensationel smagsoplevelse.

Overnatning på campingplads ved Oban, fx. "Barcaldine Camping & Caravanning Club Site" eller en en anden campingplads i området (2 nætter))

Oban - Hebriderne - Oban (100 km)

Brug dagen på at udforske øerne Mull og Iona. Der er gode ruteforbindelser med skib med Caledonian Maybrayne fra Oban og sejlturen tager ca. 40 min. Bestil plads på www.calmac.co.uk. Hvis I ikke vil have autocamperen med på overfat, så tag en sejltur (dagstur) til Mull, Iona og Staffa. Der afgår både fra havnen i Oban og det er en uovertruffen måde at tilbringe dagen på - og den smukkeste måde at opleve øerne.

Besøg Iona, hvor Columba i 563 bragte kristendommen til Skotland fra Irland. I kan også besøge det berømte kloster grundlagt af St. Columba og nyde de flotte sandstrande, inden I fortsætter til Staffa. Staffa er en romantisk ubeboet ø, kendt for dens berømte basaltformationer, inkl. Fingals Cave, berømmet i Mendelssohns Hebridean Ouverture. I kan betragte hulen fra en båd eller gå i land, hvis vejret tillader det. 

Fortsat overnatning på campingplads ved Oban.

Oban - Loch Lomond - Stirling (185 km)

Fra Oban kan I også vælge kystvejen sydpå til Kilmory, hvor vejen drejer nordpå langs Loch Fyne til Inveraray. En fantastisk smuk, men også noget tidkrævende rute - specielt i autocamper. Fra Fort William sydpå ad vej A82 gennem Glencoe, Skotlands mest berømte Glen, hvor Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds i 1692. I dag er dalen et center for bjergvandring, og området byder på fantastisk flot natur. 

Er I i god tid, bør I køre sydpå ad A816, en smuk vej, frem til Inveraray, en lille by ved Loch Fyne. Besøg det gamle fængsel og evt. Inveraray Castle, hvor Duke of Argyll bor.

Kør sydpå ad A83 gennem det smukke Argyll og langs Loch Lomond, udødeliggjort af Skotlands nationalpoet Robert Burns. Kør mod Callander og besøg Rob Roy & Trossachs Visitor Center, hvor I kan lære næsten alt om skurken eller helten Rob Roy MacGregor. 

Overnatning på campingplads nær Stirling, fx. "Callander Woods Holiday Park", "The Blair Drummond Caravan Park", "Witches Craig Caravan & Camping Park" eller en en anden campingplads i området.

Stirling - afrejse Edinburgh Airport (86 km)

Efter en god tur rundt i Skotland er det nu tid til at aflevere autocamperen i Edinburgh.

Hvis I har en eftermiddags- eller aftenafgang tilbage til Danmark, kan I bruge noget af dagen inde i Edinburgh eller nyde et måltid mad.

Overvej at tage nogle ekstra nætter på hotel i Edinburgh, hvis I f.eks. vil have lidt luksus og storbyliv efter den lange campingtur rundt i højlandet.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 11.177 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund - Edinburgh retur
 • 1 overnatning på hotel i Edinburgh
 • 11 dages autocamperleje
 • Ubegrænset kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Sengesæt
 • Campingudstyr
 • Køkkenudstyr
 • Gasflaske og toiletkemikalier
 • Vandslange, kabelrulle og niveaukiler
 • Standardforsikring af autocamper

 

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Babysæde/børnesæde
 • Overnatninger på campingpladser
 • Camping gas
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og færger
 • Udflugter og entrébilletter

Om rejsen i autocamper

1 nat på hotel i Edinburgh
1 nat ved Pitlochry (camping)
1 nat ved Aberdeen (camping)
1 nat ved Inverness (camping)
1 nat ved Ullapool (camping)
1 nat ved Dingwall (camping)
2 nætter på Isle of Skye (camping)
2 nætter ved Oban (camping)
1 nat ved Stirling (camping)

Bemærk, du skal selv finde campingpladserne undervejs.

 

ekstra oplevelser

I en autocamper er ruten fleksibel og I kan derfor også køre ruten i omvendt rækkefølge eller vælge en helt anden rute.

Forlæng evt. opholdet med nogle ekstra dage i autocamper eller på hotel i Edinburgh og få flere oplevelser med i bagagen.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011