8 alternative grunde til at leje en autocamper i Europa

Her er kundernes egne grunde til at holde ferie i en autocamper

Efter god feedback fra vores tidligere autocamper-kunder, har vi samlet en række gode og alternative grunde til hvorfor det giver mening at leje en autocamper.

8 skæve om kør-selv-ferie i autocamper i Europa

1. Oplev fjerntliggende områder som du ellers ikke ville overveje

En autocamper er som skabt til at udforske naturen - ikke mindst når vi taler om afsidesliggende natur og nationalparker, hvor der ofte er begrænset med overnatningmuligheder, med mindre du vil sove i medbragt telt. I en autocamper kan du tage dit "hotelværelse" med til verdens ende - bare der er en vej! Specielt i Nordsverige og Nordnorge er dette en mulighed hvor den såkaldte "allemandsret" gør sig gældende. Helt så øde natur er svært at finde i Sydeuropa, men både Frankrig, Spanien og Portugal har smukke naturområder, hvor man kan kombinere overnatning i autocamper med aktiv livsstil, fx. vandre- og cykelture.

2. Tag en lur når det passer dig

Det kan sagtens være stradbaserende at være på ferie! Når du tilmed bevæger dig rundt i autocamper, så er du konstant på farten og engang imellem har man bare brug for en god gammeldags middagslur. Hold ind til siden, måske endda et smukt sted, og læg dig op i køjen over førerkabinen eller den store dobbeltseng bagerst i autocamperen. På en halv eller en hel time får du et boost, så du har overskud til at opleve mere og være nærværende ift. dine medrejsende. Nu vi er ved de gode råd, så husk at drikke rigeligt med væske - heldigvis har du køleskab med ombord til de kolde drikkevarer!

3. Nem adgang til kaffe!

Man skal ikke undervurdere trangen til en god kop kaffe. På en kør-selv-ferie er det ikke altid nemt at fremskaffe kaffe når man trænger - og kvaliteten kan være svingende. I en autocamper er du selv herre over hvor og hvornår kaffen skal serveres og hvordan. Er du på farten, kan du koge vand på gasblusset og er du på en campingsplads, hvor autocamperen er tilsluttet strøm, kan du benytte vandkoger, kaffemaskine eller kapselmaskine (dog ikke standard-udstyr i en autocamper, du skal selv medbringe). Bemærk, du må dog aldrig koge vand/sætte kaffe over imens autocamperen kører - det er altså strengt forbudt!

4. Drømmen om "vanlife" og DET FRIE LIV

Måske er du typen der elsker at se YouTube-videoer om folk der indretter deres egen autocamper helt fra bunden. Det personlige præg kombineret med det frie og fleksible liv på landevejen, kan være fascinerende for mange, så går du og drømmer om at ombygge og indrette en brugt varevogn som rullende sommerhus, så lej en autocamper først, inden du går i gang med dit eget bygge/indretningprojekt. Så ved du i det mindste om konceptet i det hele taget er noget du kan holde ud! Vil du have yderligere inspiration til årets nyeste modeller, så tag på autocamperudstilling i Tyskland - vi anbefaler "Caravan Salon Düsseldorf", som finder sted hver år i august/september.

5. Tips & tricks fra ligesindede entusiaster

Når først du er på landevejen i en autocamper, så lægger du hurtigt mærke til alle de andre autocampere og hvem der kører rundt i dem. Der eksisterer et stort fællesskab af både ejere og lejere af autocampere, og når først du er fremme på campingpladsen, så falder du let i snak med dine medcampister. Tøv ikke med at bede om hjælp eller få gode råd om autocamperlivet - det er ofte her guldkornene ligger gemt, både hvad angår de praktiske detaljer, men i endnu højere grad alle de gode råd om steder der er velegnet til at udforske med autocamper. Husk altid at spørge ind til gode spots til eftermiddagskaffen, eller det allerbedste, hemmelige steder hvor man både kan nyde en sublim solnedgang og få lov at holde for natten - måske endda gratis.

6. Lej i Europa inden du tager oversøisk

Har du aldrig prøvet autocamper-ferie men overvejer det store eventyr i USA, Canada, Australien eller New Zealand, så er det en god idé at afprøve konceptet hjemmefra. Lej en autocamper i Tyskland, Sverige eller Norge og test konceptet i en uge eller to, inden du tager skridtet fuldt ud og bestiller en autocamper oversøisk i 2-4 uger! På den måde finder du hurtigt ud af om et rullende hotelværelse er noget for dig, eller om det evt. skal kombineres med billeje og overnatninger på hotel. Kombinationen er specielt velegnet hvis kør-selv-ferien skal krydres med et ophold i en eller flere storbyer, hvor det ikke giver mening at bo i en autocamper.

7. Lej inden du køber

Mange går med drømmen om at købe en splinterny autocamper og tage på langfart på kryds og tværs af Europa. Men en autocamper er en stor investering og med de de høje registreringsafgifter i Danmark, skal du være helt sikker i din sag. De fleste nye autocampere koster i Danmark mellem 600.000 og 900.000 kroner! Inden du sætter din underskrift hos forhandleren, bør du som minimum afprøve konceptet ved at leje en autocamper - måske endda af flere omgange og afprøve forskellige modeller, så du kan snævre udvalget ind til netop den type autocamper, som passer til dit behov.

8. Unikke minder og episke solnedgange

Langt de fleste af vores kunder som afprøver autocamper-ferie for første gang, bliver solgt til konceptet. De vil have mere. Nogle vælger at leje igen, typisk i et andet land eller på et andet kontinent, mens andre går hele vejen og køber deres eget køretøj. Ferie i autocamper bliver dermed en livsstil, hvor man ikke blot kommer tættere på hinanden, men også på naturen og ligesindede. Minderne fra en autocamper-ferie står altid ekstra skarpt, fordi du ikke bare valgte en charter-hyldevare, men selv var med til at definere ruten, oplevelserne og selskabet. Friheden i en autocamper er ubetalelig og når først du har oplevet en solnedgang over havet fra dobbeltsengen med bagdøren på vid gab og med et glas vin i hånden, så er du solgt.

Rigtig god tur!