Det bedste af Sydengland i autocamper

12 dages kør-selv-ferie i Autocamper i sydengland

Sydengland består af en række regioner med hver deres unikke historie, arkitektur og unikke oplevelser undervejs. Denne autocamper-tur går fra Kent i det sydøstlige hjørne af England til Cornwall i det sydvestlige hjørne.

Det er kontrasternes land med alt fra blide bakker til forrevne klippekyster, fra katedralbyer til fiskebyer og fra vingårde til lokale oste. Hver dag på denne kør-selv-rute byder på nye højdepunkter og et overflødighedshorn af oplevelser undervejs.

På turen vil I bl.a. opleve White Cliffs of Dover, Stonehenge, Dartmore Nationalpark, Land's End, Atlantic Hinghway, Exmoor National Park og meget mere.

På denne tur er hotellerne byttet ud med autocamper, så I er fri for at checke ind og ud hver eneste dag. I kan selv vælge campingpladser og rute og bedst af alt, så vil I konstant have adgang til toilet, soveværelse og køkken.

I flyver til London, tager 1 overnatning på hotel for efterfølgende at afhente jeres lejede autocamper. Når turen er slut og autocamperen er afleveret, kan i flyve hjem med det samme eller tage en ekstra nat på hotel i London. Alt afhængig af valg af autocamper-model, kan turen foretages både af par og familier med børn.

Fra 10.963 kr.
pr. person ved 2 voksne der rejser sammen, inkl. flybillet, 2 overnatninger på standard hotel i London samt 10 dages leje af autocamper

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
12 dage/10 nætter

Længde:
1.775 km

1.376 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Sydengland rundt i autocamper kan forlænges med flere dage eller køres i modsatte retning. Du bestemmer selv ruten.

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst til London (0 km)

I dag ankommer i til London! Alt efter hvilket flyselskab I flyver med, kan ankomsten til London Heathrow lufthavn være alt fra midt på formiddagen til sent på aftenen. Fra lufthavnen kører der tog og busser ind til London - I kan også vælge at tage en taxa ind til byen. Turen kan tage fra 15 minutter til en time. Rejsetiden afhænger af hvilken transportform I vælger.

I kan bruge eftermiddagen eller aftenen på at suge de første indtryk til jer med en gåtur gennem byens gader, en god middag på en af de mange restauranter eller en drink på en af byens mange pubber. Hvis tiden tillader den kan I smutte forbi Buckingham Palace, Westminister, Downing Street, Trafalgar Square og/eller Oxford Street. 

Autocamperen skal først afhentes næste dag, derfor foregår overnatning på hotel her på feriens første dag.

London - Folkestone (210 km)

Afhent jeres autocamper så tidligt på dagen som muligt. Efter afhentning bør i proviantere, så i har mad og drikkevarer til de kommende dage, da I nu er på campingferie i England. Husk, rattet sidder i den "forkerte side", så brug de første kørselstimer på at huske hinanden på at holde til venstre. 

Vi foreslår, at turen går direkte mod Kent og videre til den lille landsby Leeds, hvor hvor I vil have mulighed for at opleve 900 års ekstravaganza på Leeds Castle. 

Dernæst bør I bruge dagen til at udforske det gastronomiske sydøst England. Den hyggelige østersby Whistable, byder på masser af fisk og skaldyr, både i uformelle rammer på havnen og på en af byens restauranter.

Fortsæt eventuelt køreturen langs kysten til de historiske badebyer Herne Bay og Margate og eventuelt videre til havnebyen Ramsgate. 

På vej tilbage mod Folkestone ligger flere af Kents mange vingårde, blandt andet Barnsole Vineyard. Med et klima, som ligner det, man finder i Frankrig lige på den andre side af kanalen, har Kent udviklet en betydelig vinproduktion. Tjek vingårdens hjemmeside for information om åbningstider, inden I tager af sted. 

Vi kan også anbefale et besøg i markedshallen The Good's Shed i Canterbury, hvor lokale oste, vin, øl og andre specialiteter sælges i hyggelige rammer. Markedshallen har også en restaurant baseret på lokale råvarer, og den er åben både til frokost og aften.

Overnatning i nærheden af Folkstone, fx. "Folkstone Camping and Caravanning Club site",  "Varne Ridge Holiday Park" eller Black Hose Farm Club Campsite. 

Folkestone - Dover - Brighton (165 km)

I dag går turen til Dover. Når man siger Kent tænker de fleste måske på 'The White Cliffs of Dover', der er et af England mest spektakulære naturfænomener. Denne eventyrlige kystlinje skuer ud over Den Engelske Kanal, og under 2. Verdenskrig blev de hvide klinter nærmest et ikonisk symbol på håb og frihed. Her kan I slentre en tur på klinterne og opleve deres dramatiske skønhed, mens I nyder den fantastiske udsigt over den travle Engelske Kanal til Frankrigs kyst i det fjerne.

Besøg også Dover Castle (the Key to England), et fantastiske royalt middelalderslot, eller vov jer ned i de underjordiske 'Secret Wartime Tunnels' dybt i de ikoniske hvide klinter.

Fra Dover kører I videre vestover, hvor vi foreslår et stop i middelalderbyen Rye, som byder på en unik stemning med sine brostensbelagte gader og bindingsværkshuse. Vi foreslår, at I følger vej A259 hele vejen fra Dover til Brighton. Denne tur tager 20 minutter længere end vejen længere inde i landet, men går helt ud til kysten og gennem flere historiske badebyer og forbi kalkstensklipperne Seven Sisters. Samlet køretid fra Dover til Brighton er ca 3 timer og 15 minutter via kystvejen.

Overnatning i nærheden af Brighton fx "Brighton Caravan and Motorhome Club Campsite", "Chalky Downs Campsite" eller "Housedean Farm Campsite". 

 

Brighton (0 km)

Brighton er med sine 300.000 indbyggere, den største by, I besøger på denne kør-selv-ferie. Brighton er de sidste 20 år genopstået som en af de mest attraktive og trendy byer i England, og når I går rundt i restaurant- og shopping-gaderne og langs havnefronten, forstår I, at det er noget om snakken.

Besøg den smukke Royal Pavilion i Brighton, et eksotisk palads i indiske-gotisk stil bygget som feriested for King George 4. i 1797 og ændret i 1815 og 1823 af John Nash.

Dernæst kan I slentre gennem det eksotiske shoppingområde The Brighton Lanes med smalle gader og passager ned til stranden og tage en tur op i British Airways i360. Det er et imponerende tårn, hvor den futuristiske udsigtsplatform i glas tager jer op i 160 meters højde, hvorfra I har en helt fantastisk udsigt 360o over Brighton og omegn.

Overnatning i nærheden af Brighton fx "Brighton Caravan and Motorhome Club Campsite", "Chalky Downs Campsite" eller "Housedean Farm Campsite". 

Brighton - South Downs - Bournemouth (192 km)

I dag kan I vælge at køre vestover fra Brighton mod Arundel Castle og derefter nordover ind i South Downs National Park. 

Det velbevarede Arundel Castle ligger ca. 45 minutters kørsel fra Brighton. Vi anbefaler at I køre langs rute A27. Det smukke slot byder på alt fra pyntede værelser, gamle forsvarsværker og prydelige haver. Man kan hurtigt bruge 2-3 timer på at udforske Arundel Castle og haverne omkring. 

South Downs National Park er en af de nyeste Nationalparker i England. Landskabet strækker sig godt 110 kilometer fra East Sussex i øst til Hampshire i vest. Det vil være rig mulighed for at drage på eventyr i parken og opleve et samsurium af sirlige marklandskaber, lokalkultur og millioner af års historie. Tag eventuelt vejen via den historiske markedsby Midhurst. Alt afhængig af, hvor langt tid I ønsker at bruge i South Downs National Park, skal I regne med at I bruger det meste af dagen på disse oplevelser. 

Overnatning i nærhenden af Bournemouth fx. Hunter's Moon Club Campsite 

Bournemouth - Jurassic Coast - Torquay (196 km)

Fra Bournemouth går turen igennem Dorset og videre mod Torquay som ligger i Devon. 

Første stop på vejen er slotsruinen Corfe Castle, i Sydenglands nok mest idylliske landsby. 

Dernæst kan I vælge at køre til  Lyme Regis "The Pearl of Dorset", der er kendt for sine mange fund af fossiler i skrænterne og på stranden. Området er en del af "Jurassic Coast", Englands første UNESCO World Heritage Site. Fra Lyme regis kommer I direkte ind i "East Devon Area of Outstanding Natural Beauty", der byder på varieret og fantastisk smukke landskaber.

Slut dagen med et besøg i Torquay, en af Englands mest berømte feriebyer, der ligger på den "Engelske Riviera". Byens berømte syv bakker danner en fantastisk baggrund for havnefronten og byder på smukke udsigter over bugten, den Engelske Kanal, Lime Bay og ind over land mod Dartmoors hedeklædte bjerge. 

Overnatning i nærheden af Torquay fx.""Glampton Touring Park", "Hillhead Club Campsite" eller "Summerhill farm Caping site"

 

Torquay - udflugt til Dartmoor National Park (130 km)

Brug dagen på stranden i området omkring Torquay eller tag på udflugt til Dartmoor National Park. 

Det 950 kvadratkilometer store legendariske Dartmoor er med sine barske, hedeklædte bakker et fascinerende naturområde, der har inspireret til "Hound of Baskerville" hvor også Tolkien har ladet sig inspirere. Start dage med at besøge Buckland-in-the-Moor, en af de mest pittoreske granit- og stråtagslandsbyer på Dartmoor. Fortsæt derefter til Princetown midt på heden, hvor landets mest berygtede Dartmoor Prison ligger. Besøg også Grimspound, en imponerende boplads fra bronzealderen. Kør videre mod det spændende Castle Drogo ved Morton Hampstead, det sidste slot bygget i England og slut dagen af med en gå en tur ved de berømte vandfald "Becky Falls".

Overnatning i nærheden af Torquay fx.""Glampton Touring Park", "Hillhead Club Campsite" eller "Summerhill farm Caping site"

Torquay - Plymouth - Falmouth (174 km)

Start dagen med at køre forbi søfartsbyen Plymouth. Byens gamle havn er fuld af brostensbelagte gader, specialbutikker, kunstgallerier, cafeer og restauranter. 

Længere sydpå kan I vælge at ligge vejen forbi "The Eden Project" i St. Austrell, der er verden største drivhus med tropisk klima og middelhavsvarme. Her forskes i menneskets forhold til planter, og The Eden Project er samtidig blevet en af Cornwall's helt store attraktioner. 

Fortsæt til St. Mawes med små snævre gader og mange gallerier. Her kan I besøge St. Mawes Castle, det fineste eksempel på Tudor militærarkitektur bygget af Henry VIII for at forsvare England mod en fransk invasion.

Overnatning i nærheden af Falmouth fx. "Coastland", "Menehay Farm Touring park" eller "Pennance Mill Farm and Touring".


 

Falmouth - udflugt til Lands End (150 km)

Begynd dagen med et besøg i Trebah Gardens, der ligger helt fantastisk smukt ved Helford River lige syd for Falmouth. Det er et 26 tdl. stort subtropisk haveparadis med bl.a. 100 år gamle magnolier og rhododendron.

Kør til St. Michaels Mount, der nærmest er en lille pendant til det berømte franske Mont-Saint-Michel i Normandiet. Øen ligger ca. 500 m fra Marazion på fastlandet og ved ebbe kan I gå derud ad den brostensbelagte sti. Senere kan I tage hjem med båden, der kun koster et par pund pr. person. Slottet på St. Michaels Mount byder på mange spændene oplevelser, ligesom de fascinerende haver overrasker med deres subtropiske vækster.  

Fortsæt turen langs Cornwalls kyst med et besøg i Mousehole, hvor havnen er en af de mest idylliske i England.

Rund turen Cornwall af på Land's End, hvor englænderne føler at landet slutter på det østligste punkt på kongeriget.

Overnatning i nærheden af Falmouth fx. "Coastland", "Menehay Farm Touring park" eller "Pennance Mill Farm and Touring".

Falmouth - Barnstable (195 km)

På dagens etape vil I følge kysten nordpå fra Newquay til Barnstaple, Officielt hedder vejstrækningen A39, men den smukke og snoede vejstrækning langs vestkysten af Cornwall og Devon er bedre kendt som Atlantic Highway. Her vil i komme gennem et smukt landskab og et utal af idylliske fiskerbyer. 

Første stop på jeres vej er Newquay, en ferieby med strandhoteller og masser af sommerliv. Dernæst kan I vælge at sætte kursen mod Padstow. Her finder I en pittoresk fiskerlandsby, hvor husene ser ud til at presse sig ned mod havnen, og nyd synet mens i nyder en "Cornish" is på havnen. 

Port Isaac ligger på en naturskøn kyststrækning, der både er beskyttet som et ”Area of Outstanding Natural Beauty” og ”Heritage Coast Area”, så det er værd at tage sig tid til at studere byen fra alle vinkler. Port Isaac er både en historisk lomme og en levende fiskerby på én og samme tid. Det er oplagt at smage på dagens fangst i restauranter og pubber med udsigt over havet i denne lille perle af en havneby, så sæt tid af til en god frokost.

Besøg derefter Tintagel Castle, Kong Arthurs legendariske fødested, kendt som "place of magic". Slottet er også berømt som troldmanden Merlins hjemsted. Broen ved Tintagel er netop blevet renoveret, og I for at være sikker på en "time slot", så gå online og reserver et besøg på Tintagel Castle.

Kør videre til Clovelley på Devons nordkyst. Den lille by nærmest klæber sig til skrænten ned mod havnen, og det er en speciel oplevelse bogstaveligt at "slæbe" sig tilbage op gennem byen.

Fortsæt eventuelt til Barnstaple, som byder på utallige restauranter og pubber, hvor I kan runde dagen af til aften.

Overnatning i nærhenden af Clovelley eller Bransdale fx. "Hartland Caravan and Camping Park",  "Westacott Farm Camping" eller "West Ashford Barton"

 

Barnstable - Exmoor - Stonehenge (220 km)

Start dagen i Exmoor National Park. Køreturen fra Barnstable er ganske kort. Vi anbefaler I køre ud langs kysten fra Woody Bay til Minehead, for at opleve den flotte udsigt over Bristol kanalen. Hvis I har tage vandreskoene med, kan I vælge at gå en tur ud til Crock Point. Fortsæt derefter ind i landet og se de fascinerende Exmoor ponies. 

Kør videre mod ikoniske Stonehenge, som er Sydenglands og Storbritanniens vigtigste forhistoriske monument. 

Hvis tiden tillader det kan vælge at slutte dage af i Salisbury hvor I vil have mulighed for at opleve den smukke katedral. 

Overnatning i nærheden af Stonehenge eller Salisbury fx. "Stonehenge Campsite and Glamping" eller "Salisbury - Camping and Caravanning club"

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 10.963 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - London t/r
 • 2 overnatninger på hotel i London
 • 10 dages autocamper leje
 • Ubegrænset kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Sengesæt
 • Campingudstyr
 • Køkkenudstyr
 • Gasflaske og toiletkemikalier
 • Vandslange, kabelrulle og niveaukiler
 • Standardforsikring af autocamper
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Babysæde/børnesæde
 • Overnatninger på campingpladser
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og og færger
 • Udflugter og entrébilletter

Om rejsen

 • 1 overnatning på hotel i London (inden afhentning af autocamper)
 • 1 overnatning i autocamper nær Folkstone
 • 2 overnatninger i autocamper nær Brighton
 • 1 overnatning i autocamper nær Bournemouth
 • 2 overnatninger i autocamper nær Torquay
 • 2 overnatninger i autocamper nær Falmouth
 • 1 overnatningi autocamper nær Barnstable
 • 1 overnatning i autocamper nær Stonehenge
 • 1 overnatning på hotel i London (efter aflevering af autocamper) 

Bemærk, I skal selv skal finde campingpladser eller egnet autocamper-parkering undervejs.

Ekstra oplevelser

I en autocamper er ruten fleksibel og I kan derfor også køre ruten i omvendt rækkefølge eller vælge en helt anden rute.

I kan også forlænge rejsen med flere dage på hotel i London eller ekstra dage i autocamper langs ruten.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011