Bycykler i Paris

Garanti for en sjov og anderledes oplevelse

Paris er ikke bare en fantastisk by at opleve til fods - du bør også overveje at leje en Vélib bycykel og opleve Paris ved pedalkraft. Cykelstanderne står overalt i byen, så det er nemt både at finde og komme af med bycyklen igen. I dag er der anlagt relativt mange cykelstier i Paris og bruger du din sunde fornuft, mens du sidder på sadlen, giver en cykeltur dig næsten garanti for en sjov og anderledes Pariseroplevelse. Lad vinden suse igennem håret, imens du passerer store seværdigheder som Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre og alle de andre steder, som gør Paris til den fantastiske by, den er. 

Inspiration

Sådan gør du

Hvis du ønsker at cykle en tur på din miniferie i Paris, skal du have fat et i et særligt adgangskort, som du køber på Vélibs hjemmeside (download engelsk vejledning øverst i højre hjørne) eller direkte ved en vilkårlig bycykelstander.

1-dags eller 7-dags adgangskort

Du skal betale dit 1-dags (1 Euro) eller 7-dags (5 Euro) kort med kreditkort. Vær opmærksom på, at du minimum skal være 14 år gammel for at leje en bycykel.

Når du har betalt dit adgangskort snupper du din bycykel ved én bycykelstander og afleverer den ved en anden. Standene står med cirka 300 meters mellemrum i Paris, så der er aldrig langt til den næste. De bycykler, hvor sadlen vender baglæns, er bycykler, som er ude af funktion.

De første 30 minutter er gratis

Du kan ikke beholde din bycykel uafbrudt i flere dage i Paris, da kun de første 30 minutter er gratis. Vélib bycyklerne er derfor primært beregnet til korte cykelture i Paris, fx i Latinerkvarteret eller i Opera kvarteret.

Venter du et par minutter efter afleveringen, kan du dog tage den samme cykel, som så er gratis igen en ny halv time.

Sikkerhed på cykelturen

Hvis du overholder færdselsreglerne og bruger din sunde fornuft er Paris næppe farligere at cykle i end mange andre storbyer. Paris har efterhånden et relativt stort cykelstisystem og generelt tager de øvrige trafikanter hensyn til cyklister.

Vi anbefaler dog, at du bruger cykelhjelm og læser flere sikkerhedsråd på bycyklernes hjemmeside.

Der er flere muligheder for aktiv ferie i Paris. Læs mere om, hvordan du kan berige din Paris-ferie med sjove aktiviteter.

Kort

Vis på kort