Château d’Angers og de berømte gobeliner

Oplev en af de bedst bevarede middelalderlige fæstninger i Frankrig

Château d'Angers ligger lige i hjertet af byen Angers og er derfor umuligt at gå glip af, når du bevæger dig rundt i byen. Stående stolt på en klippetop med udsigt over Maine-floden har slottet eksisteret siden det 13. århundrede. Slottet er bygget som en militær fæstning og kan være et skræmmende syn, når man ankommer til Angers. Det var i mange år hjem for hertugerne i Anjou. Den massive fæstning har 17 tårne, og ydermuren, som er næsten 3 meter tyk, skjuler de vidunderlige skulpturelle haver.

Inde på slottet finder du områdets største skat: Apokalypsetapetet. Med en længde på 140 meter, er det middelalderens største vævede værk. Dette unikke mesterværk illustrerer Frankrigs historiske, sociale og politiske kontekst i det 14. århundrede – tiden for hundredårskrig, pest og hungersnød.

At besøge Angers er en invitation til at udforske dens ekstraordinære arv. Foruden slottet rummer byen mange andre, fascinerende bygninger, et historisk kvarter, franske haver og museer.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort