Château de Chambord

Besøg kongeslottet i Chambord

Château de Chambord er et af Frankrigs mest populære bygningsværker. Slottet er karakteristisk med sin franske renæssancearkitektur, som i det 16. århundrede blandede fransk middelalderligt design med den klassiske renæssancestruktur. Chambord er symbolet på den magt og rigdom, som kong François I besad. Han forvandlede dette gamle jagtområde til et af de smukkeste slotte i Frankrig. Slottet er omgivet af en slotsterrasse og 13.000 hektar skovklædt park.

Slottet er et mesterværk fra renæssancen. Det er den største af sin slags i Loire-dalen og rummer hele 440 værelser og 282 pejse! Denne enestående og elegante bygning består af et centralt hus med fire runde tårne og en omgivende mur. Den berømte, dobbelte vindeltrappe er et bemærkelsesværdigt arkitektonisk træk, som tiltrækker mange besøgende. Den geniale konstruktion tillader to personer at gå op og ned ad trappen uden at passere hinanden.

Efter at have besøgt slottet, er en gåtur rundt på slotsterrassen obligatorisk. Herfra har du en flot udsigt til tusinder af vinduer, skorstene, spir og små tårne. Parken, som omgiver slottet og slotsterrassen, er et jagtreservat, og er omgivet af en mur på 32 kilometer, hvilket gør det til det største lukkede skovområde i Europa. Besøgende, der ønsker at gå en tur i parken, kan gøre det ad de mange markerede vandrestier.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort