Orléans katedralen Sainte-Croix

Oplev den historiske katedral i Orléans

Orléans-katedralen dominerer byens centrum, og tårner sig op i byhorisonten. Den gotiske katedral er den mest fotograferede bygning i byen, og størstedelen af disse billeder er utvivlsomt knipset fra vejen, Rue Jeanne d'Arc, hvorfra du har frit udsyn til katedralens facade. Før du besøger denne majestætiske bygning, er det nyttigt at vide noget om katedralens historie og de kirker og katedraler, der tidligere stod på stedet.

Flere af de tidligste franske katedraler stod her på pladsen og kan spores tilbage til 450 e.Kr. På trods af betydelige skader forårsaget af vikingerne, overlevede den første kirke indtil slutningen af det 10. århundrede, hvor en stor brand ødelagde katedralen og meget af byen. I det 12. århundrede blev endnu en katedral opført - denne gang i imponerende romersk stil. Dette var en af de største katedraler i Frankrig, men desværre matchede de arkitektoniske ikke datidens byggetekniske færdigheder, og katedralen kollapsede i det tidlige 13. århundrede.

Bygningen af den næste version af Orleans-katedralen startede i 1278 og sluttede først i 1512. Selvom nogle få dele af den romerske katedral blev bevaret, blev den nye katedral primært bygget i den 'moderigtige' gotiske stil. Dette var katedralen, der stod i Orléans, da den franske nationalheltinde og hærfører, Jeanne d'Arc, ophævede englændernes belejring af byen i 1429 – hvilket i øvrigt gav hende tilnavnet ”Jomfruen fra Orléans”.

I 1601 begyndte opførelsen af en ny katedral, hovedsageligt i gotisk stil, da kirken havde oplevet massive ødelæggelser under Religionskrigene. Bygningen af katedralen varede indtil slutningen af det 17. århundrede. Det er den kirke, du kan se i Orléans i dag.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort