Det europæiske kvarter I Strasbourg

Gå på opdagelse i et europæisk knudepunkt

Se gribende kunstværker og nøglesymboler i Europa, herunder Europaparlamentet og et stykke af Berlinmuren, i det politiske knudepunkt omkring ’Det europæiske Kvarter’ i Strasbourg. Europaparlamentet i Strasbourg huser flere EU-institutioner, hvilket gør det til et centralt politisk centrum for kontinentet. Her kan du dykke ned i historien og arbejdet i de europæiske råd, fonde og institutioner. Du kan ydermere opleve en række kunstneriske og historiske installationer, herunder en del af den ikoniske Berlinmur.

Mange store bygninger, hvoraf nogle hører til EU og Europarådet, ligger i dette distrikt. Skal du have mest ud af dit besøg her, så tag på en guidet tur rund i distriktet. Her vil du blive ført igennem de vigtigste områder og institutioner, og blive fortalt om deres forskellige roller og hvad der sker inde bag væggene.

Hvad må du ikke gå glip af?

Du bør afgive lidt tid til at beundre Europaparlamentets blanke, udvendige glas ude fra – men det er mindst lige så imponerende indenfor. Inde i bygningen finder du den store plenarsal. Det er det europæiske demokratis bankende hjerte. Her samles 705 af Europaparlamentets medlemmer til plenarmøder, hvor mange af de største og vigtigste forhandlinger og debatter gennemføres.

Har du ekstra tid, så smut forbi ’Palace of Europe’ – en imponerende bygning, der huser Europarådet. Andre vigtige institutioner i dette distrikt inkluderer Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som har truffet afgørelse om nogle af de vigtigste retssager i kontinentets historie.

Kort

Vis på kort

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.