Domkirken Notre Dame de Strasbourg

Monumentalt vidunder midt i Strasbourg

Strasbourg-katedralen er et fremragende mesterværk inden for gotisk byggekunst. Opførelsen af katedralen, hvoraf kun krypten og soklen er tilbage, begyndte i 1015. Den nuværende bygning og dens himmelhøje spir blev afsluttet i 1439. Beskrevet som "en kombination af monumental størrelse og delikatesse" af den verdenskendte forfatter Victor Hugo, fremviser dens kalkstensrøde facade et væld af enestående træk. Mest af alt dog det 142 meter høje spir, som fascinerer og fortryller besøgende og turister. Det er et sandt mesterværk bygget med arkitektonisk elegance.

Oplev disse højdepunkter under dit besøg

Set udefra giver katedralens facade et af de fineste ”postkortlignende” billeder fra middelalderen. De hundredvis af skulpturer, der næsten ser ud til at springe ud af væggen, gør facaden til noget helt særligt. Med brugen af lys- og skyggeeffekter vil disse skulpturer hypnotisere dig – uanset hvornår på dagen du besøge katedralen. Især på sommeraftener er lyseffekterne ved katedralen simpelthen magiske at se på.

Inde i katedralen vil du også finde kunst, som de færreste har været vidne til. De farvede glasvinduer fra det 12. og 14. århundrede, sammen med rosevinduet, danner et særligt lys i katedralen. Lyset omgiver den enorme orgel, som er designet med bemærkelsesværdige figurer. Men det er især det astronomiske ur fra renæssancen, som tiltrækker besøgende. Det er et mesterværk i sig selv, og du kan se en ’apostlenes parade' hver dag klokken halv tolv.

Kort

Vis på kort

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.