Grande île i Strasbourg

Det sande hjerte af Strasbourg

Grand Île er grundlagt på stedet for den antikke romerske lejr Argentoratum. Det er byens absolutte centrum, og her finder du en blanding af bindingsværkshuse, middelalderlig arkitektur og palæhuse fra den moderne æra. Notre Dame-katedralen, der lige har nået sit årtusinde, overvåger hele byen med sit 142 meter høje spir.

Grande Île blev erklæret verdensarvssted i 1988 og er det perfekte eksempel på en middelalderlig by ved Rhinen. Denne udmærkelse blev tildelt af UNESCO på grund af den enestående arkitektoniske kvalitet af alle bygningerne. Ideelt placeret 150 meter fra katedralen i Strasbourg begynder dit besøg på molerne mellem Palais Rohan og Ancienne Boucherie - i dag det historiske museum i byen Strasbourg. I den sydlige del af Grand Île, finder du Petite France. Her bliver du ført ind i hjertet af et kvarter med bindingsværkshuse og historien om arbejdernes storhedstid i byen. På øen vil du også opleve Ponts Couverts og Barrage Vauban, resterne af byens befæstninger, som blev opført under Louis XIV.

Kort

Vis på kort

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.