Haverne ved Parc Floral de la Source

Ro og idyl blandt Smukke træer, blomster og planter

Et par kilometer syd for Orléans' centrum kan du besøge en af områdets mest besøgte og imponerende seværdigheder, den botaniske have Parc Floral de la Source (på dansk: blomsterparken ved kilden). Haverne er i dag opført på listen over de mest 'bemærkelsesværdige haver i Frankrig'. Parken omfatter store områder med haver og rekreative områder, og inkluderer også 'kilden' til Loiret-floden – deraf navnet på haven. Parken er et perfekt sted at udforske, hvis du trænger til lidt ro og stilhed, efter at du har udforsket Orléans' centrum.

Der er en række haver i parken, du skal unde dig selv at besøge: Det første område, du kommer til, er ’Jardin de Formes. Her ser du en lang række træer, som er omhyggeligt beskåret i forskellige former. Der er rigtig mange besøgende i anden halvdel af maj i den del af parken, som hedder ’Jardin d'Iris’. Alle irisblomsterne står i fuld blomst og betager alle besøgende med deres smukke farver. Endelig skal du huske at besøge ’Jardin des Roses’, hvor du fra på en af bænkene kan skue ud over den fantastiske rosenhave og det store damområde, som omgiver haven. Roserne er i blomst fra juni til september.

Der er meget at se her, så vi foreslår, at du giver dig selv et par timer til et komplet besøg – mere hvis du er haveentusiast eller planlægger en hyggelig picnic-tur!

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort