Klippehusene ved Souzay

Hvis Flintstones boede i Frankrig, så var det i Souzay

Når du færdes langs Loires flodbreder, vil du se det ene slot efter det andet. Hvis ikke du var kongelig eller adelig, så boede du nok inde i byen… Eller måske i et hulehus? De "troglodyte" (huleboeres) hjem i Frankrig fascinerer besøgende med en uforglemmelig, unik og historisk oplevelse. De gamle klippeboliger er spredt langs stille landeveje i Loire og blev indrettet for 100 millioner år siden af nogle af de første mennesker på vores planet. Dette er ”Flintstones à la française...”

Under de normanniske invasioner i det 9. og 10. århundrede blev disse huler brugt som tunneler og flugtveje for lokale tropper. Hulerne er blevet hugget ind i kalkstensklipperne. Indvendigt var temperaturerne altid omkring 10-15 grader. Det var altså ikke et dårligt sted at campere og bo i de barske vintermåneder…

Kontrasten fra disse ”troglo-huse” til de storslåede slotte er ikke til at tage fejl af, og sådanne små perler gør Loire-dalen til noget meget specielt. Dalen alene kan i dag prale af at have 14.000 beboelige klippehuse – omend størstedelen er forladte. Indtil det tidlige 20. århundrede var "troglo-huse” meget beboede i Frankrig. Skal du se nogle af de flotteste eksemplarer af husene og tunnellerne, skal du tage til Souzay, hvor du kan følge stien ”Parcours Troglodyte”.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort