Klosteret Royale de Fontevraud

Oplev livet som nonne og munk i Klosteret Royale de Fontevraud

Klosteret Royale de Fontevraud blev grundlagt i 1101 og er smukt beliggende i Loire-dalen. Klostret er det største af sin slags fra middelalderen, og grundlæggeren Robert d'Arbrissels mål med stedet var at skabe et idealsamfund, som skulle bo i klostret fra det 12. århundrede. Under ledelse af en abbedisse var stedet hjem for religiøse mænd og kvinder af adelig slægt i omkring 700 år. Den franske dronning Eleonora af Aquitaine, som senere blev dronning af England, var en vigtig figur i klosterets historie. Det var takket være hende, at stedet blev kongelig gravplads for Plantagenet-dynastiet.

Et omfattende program af kulturelle aktiviteter gør i dag Fontevraud-klosteret i dag til et levende minde om fortiden. Klosteret støtter også skabelsen af ny kunst ved at udstille forskellige moderne værker. I 2019 åbnede et museum for moderne kunst på Fontevraud, og her vil I vil kunne opleve Martine og Léon Cligmans imponerende kunstsamling, som bl.a. omfatter værker af Henri de Toulouse-Lautrec, Edgar Degas og Robert Delaunay.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort