Loppemarked i Paris

find et godt loppefund i Marché aux Puces

Gamle læderkufferter fra første halvdel af forrige århundrede, står side om side med absinthe-glas, som vidner om en tid, der for længst er forbi. Et andet står gamle mennesker md brillen helt ude på næsetippen og bladrer igennem en kasse med bøger i håbet om at finde noget, der kan forsøde de ensomme aftener med. Kan du lide at snuse rundt på et loppemarked i håb om at gøre et godt loppefund? Så skal du gå på loppemarked i Paris. Loppemarkedet ved Clignancourt, Marché aux Puces de Saint-Ouen, er efter sigende verdens største loppemarked, og her kan du finde alt. Det breder sig over et areal på 7 hektar, og der kommer op til 150.000 besøgende pr. weekend.

Inspiration

Gammelt skrammel og genialt genbrug

Loppemarkedet er delt op i 15 mindre markeder med hver deres særpræg og vareudvalg. Du kan gå på opdagelse i mere end 2000 boder eller shops, der sælger alt fra lækre antikviteter, Art Decó-møbler, kunstgenstande, vintage sko, second hand-tøj, porcelæn, køkkenting og uendeligt meget mere. Prislejet er forholdsvist højt på dette loppemarked, bl.a. fordi der kommer opkøbere og antikvitetshandlere fra det meste af verden.

Loppemarked med historie

Loppemarkedet ved Clignancourt har officielt ligget her siden 1885. Men allerede før det, blev der solgt og handlet på stedet, der tidligere lå uden for byens mure. I starten var det tiggere, der solgte ting og sager, som de havde fundet på gaden, men efterhånden udviklede det sig. I 1885 besluttede man at brolægge gaderne og få styr på de mange handlende, og det blev begyndelsen på det loppemarked, vi kender i dag.

Sådan finder du loppemarkedet

Loppemarkedet ligger i bydelen Saint-Ouen i den nordlige del af Paris. Du tager metroens linje 4 og står af ved Porte de Clignancourt. Herfra følger du bare med menneskestrømmen. Der er masser af boder og shops på vejen, der sælger alt fra afrikanske genstande, sko, tøj, billige ure og elektronik, men det rigtige loppemarked starter først ved Rue des Rosiers.

Loppemarkedstips:

  • Aftal et mødested, så I evt. kan gå lidt rundt for jer selv eller i mindre grupper.
  • Der er hæveautomater på loppemarkedet og i mange stande kan du betale med kreditkort, så du behøver ikke tage alt for mange kontanter med.
  • Husk at handle – der kan altid pruttes om prisen. Hav is i maven og kom evt. tilbage igen senere.
  • Kom tidligt på dagen, hvis du vil gøre et fund. Vil du bare opleve stemningen og kigge på de mange sjove og spændende ting, er søndag formiddag et rigtig godt tidspunkt.

Adresse: Kvarteret omkring Rue des Rosiers
Åbent: lør-søn kl. 9-18; mandag kl 10-17

Andre loppemarkeder:
Les Puces des Vanves
åbent lør-søn kl 7-13

Les puces de Montreuil
åbent lør-man 8-17
 

Kort

Vis på kort