Loppemarked i Paris

Find et godt loppefund i Marché aux Puces

Kan du lide at snuse rundt på et loppemarked i håb om at gøre et godt loppefund? Så skal du gå på loppemarked i Paris. Loppemarkedet ved Clignancourt, Marché aux Puces de Saint-Ouen, er efter sigende verdens største loppemarked, og her kan du finde alt. Det breder sig over et areal på 7 hektar, og der kommer op til 150.000 besøgende pr. weekend.

Gammelt skrammel og genialt genbrug

Loppemarkedet er delt op i 15 mindre markeder med hver deres særpræg og vareudvalg. Du kan gå på opdagelse i mere end 2.000 boder eller shops, der sælger alt fra lækre antikviteter og Art Decó-møbler til kunstgenstande og second hand-tøj. Prislejet er forholdsvist højt på dette loppemarked, bl.a. fordi der kommer opkøbere og antikvitetshandlere fra det meste af verden. Marché aux Puces har officielt ligget her siden 1885, men allerede før den tid, blev der handlet på stedet, der tidligere lå uden for byens mure. I starten var det tiggere, der solgte ting og sager, som de havde fundet på gaden, men efterhånden udviklede det sig. I 1885 besluttede man at brolægge gaderne og få styr på de mange handlende. Det blev begyndelsen på det loppemarked, vi kender i dag.

Sådan finder du loppemarkedet

Loppemarkedet ligger i bydelen Saint-Ouen i den nordlige del af Paris. Du tager metroens linje 4, står af ved Porte de Clignancourt og følger menneskestrømmen. Kom tidligt på dagen, hvis du vil gøre et fund. Vil du bare opleve stemningen og kigge på de mange sjove og spændende ting, er søndag formiddag et rigtig godt tidspunkt. Der er hæveautomater på loppemarkedet og i mange stande kan du betale med kreditkort, så du behøver ikke tage alt for mange kontanter med.

Kort

Vis på kort