Restaurant ”Den brændende busk” i Paris

I hjertet af latinerkvarteret

Har du set Woody Allens ’Midnight in Paris’? Og vil du ønske, at du havde haft chancen for at opleve 1920’ernes Paris? Hvis ja, så er et stop på restauranten ”Le Buisson Ardent” (Den brændende busk) uundgåeligt. Le Buisson Ardent ligger i hjertet af 5. arrondissement og historien lyder, at den ikoniske restaurant stort set altid har eksisteret i byen. Først som landevejskro, og i dag som charmerende bistro midt i centrum.

Restauranten ligger på den grund, som tidligere tilhørte Saint Victor Abbey, der blev destrueret under den franske revolution (1789 – 1799), og det lader ifølge restaurantens ejer til, at der siden middelalderen konstant har været en beværtning på stedet, som har heddet Le Buisson Ardent.

Superb service og rimelige priser

Er du på udkig efter en god middag, der ikke skal ruinere dit budget, er Le Buisson Ardent et godt bud. Maden er fremragende, og servicen er superb (og i stærk kontrast til den parisiske arrogance, du nogen gange møder på gaden). Restaurantens frokostmenu er populær (kun hverdage), men aftenkortet er bestemt også godt. Hertil serveres desuden en vinmenu, som varmt kan anbefales. Du kan enten sidde inde eller ude, hvor der er en lille terrasse med 5-6 borde. Reservation anbefales.

Søndagsbrunch

Siden 2011 har Le Buisson Ardent serveret brunch hver søndag. Har du planer om en søndagstur til Le Jardin des plantes, der ligger lige rundt om hjørnet, kan du derfor starte dagen med brunch hos Le Buisson Ardent, inden du går videre. Le Buisson Ardent er en autentisk parisisk restaurant perle, hvor lokalerne er små, der er højt til loftet, gæsterne sidder tæt, lysekronerne er tændte og maden er fransk. Mere parisisk bliver det ikke.

Kort

Vis på kort