Smagen af Bretagne

Bretagne rundt på en tallerken

Nyd den friske fisk og sømad som østers, hummer og muslinger. Hvis det er svært at vælge mellem alle herlighederne, så bestil en skaldyrsplatte (Plateau de fruite de mer på fransk) og udvalg af hele. Er man vild med østers anbefaler vi et besøg i østersbyen Cancale.

I Bretagne handler køkkenet også om lækre hjemmedyrkede grøntsager som artiskokker, blomkål og løg. Husk at smage den lokale specialitet – galettes – som er boghvedepandekager fyldt med enten sunde eller søde ingredienser. Boghvedepandekagerne går i øvrigt rigtig godt i spænd med et glas cider eller to.

Bretagne er en de få regioner i Frankrig, der ikke gør det stort i vindyrkning. Her foretrækker man i stedet den lokale cider eller et glas af dessertvinen Muscadet, der fremstilles på markerne omkring Nantes. Man rejser heller ikke til Bretagne for at spise ost, hvilket også er et særsyn i Frankrig. Her på egnen kaldes ost ligefrem for ”beurre pourri”, hvilket betyder ”fordærvet smør”.

Kort

Vis på kort