Sørøverbyen Saint-Malo

Fæstnings- og skaldyrsbyen

I gamle dage holdt de berygtede sørøvere til i Saint-Malo, der fungerede som base for deres drabelige plyndringstogter ud i Den Engelske Kanal. I dag er Saint-Malo væsentligt mere fredelig og en af de mest spændende byer i Bretagne med en hyggelig gammel bydel. Her finder du smalle gade med gråbrune granithuse omgivet af vand på næsten alle sider samt den gamle bymur. Derfor kaldes den gamle bydel Intra-Muros - indenfor murene.

Ved lavvande kan I gå ud til fæstningen Fort National, der ligger et par hundrede meter fra Saint-Malos bymure. Men pas på tidevandet, for der er i gennemsnit 12 meters højdeforskel på lav- og højvande!

Den gamle bydel i Saint-Malo er i øvrigt kun for gående, da bilkørsel er forbudt i turistsæsonen. Her er derfor fred og ro til at spise en middag med egnens lækre specialiteter, fisk og skaldyr, eller til et cafébesøg med cider og crepes. Vi kan stærkt anbefale at prøve et skaldyrstallerken (plateau de fruits de mer på fransk), som er et overflødighedshorn af muslinger, østers, hummer og andre lækkerier.

To gode udflugter fra Saint-Malo er Cancale og Dinan. Cancale er en hyggelig fiskerby en halv time mod øst langs den smukke kyst. Den ubeskriveligt smukke middelalderbyen Dinan ligger en halv time syd for Saint-Malo.

 

Kort

Vis på kort