Rejser til Athen

Gudernes by Athen

Rejs til civilisationens vugge Athen og smag på både klassisk kultur og det græske køkken. Gå tur gennem det gamle kvarter, Pláka, og nyd stemningen og de små butikker. Rejser du fx til Athen på en forlænget weekend, kan du sagtens nå at komme op på Akropolisklippen og beundre Parthenontemplet, de gamle amfiteatre og den fantastiske udsigt over byen fra Belvedere. Tag også en slentretur gennem det gamle kvarter Pláka med de mange små butikker og tavernaer. Samtidig er Athen også nøglen til de græske øer, da du fra havnen i Piræus kan starte din græske ø-ferie.

 

Det kan du glæde dig til:

  • Oplev den vestlige civilisations vugge

  • Enestående arkitektur og historiske monumenter

  • Den dejlige stemning i bydelen Pláka

  •  

Vi ved, hvordan du kan opleve Athen. Har du spørgsmål? Dem besvarer vi med glæde.

KONTAKT

 

Inspiration

Vis på kort

Oplevelser i Athen

Akropolis er Athens hjerte

Du vil føle dig lille, når du står blandt de monumentale stenblokke og overvældende marmorsøjler øverst på trappen til Propylæerporten, som er indgangen for både os almindelige dødelige og de mægtige guder som hører til på Akropolis. Husk at se dig tilbage og nyde den historiske udsigt over det antikke Athen på vejen op ad klippen. Og når du er oppe, kan du se frem til en pause på det østlige udsigtspunkt Belvedere med vue over den gamle bydel.

Når du rejser til Athen, så planlæg turen op ad den meget besøgte Akropolisklippe tidligt på dagen. Alle betydningsfulde græske byer havde i øvrigt et akropolis, som bare betyder "øverst i byen". Oppe på Athens Akropolis var der altre, statuer og templer.

Athens hjerte Akropolis Akropolis i Athen er et af de steder du skal besøge mindst én gang i dit liv. Den antikke helligdom er symbolet på den vestlige verdens civilisation og uanset hvor du står i Athen bliver du draget mod den høje klippe med Parthenontemplet.

Besøg de hellige templer i Athen

Imponerende, storladent og bygget efter princippet om det gyldne snit - i forholdet 9:4 - er Parthenontemplet det meste berømte af alle templerne i Athen. Templet er tilegnet Zeus’ yndlingsdatter Athene, som vandt over Poseidon om hvem byen skulle opkaldes efter. Athene har tilnavnet Parthenos ’den jomfrufødte’, så Parthenon betyder jomfruboligen. Parthenon sprang i luften i 1687, da tyrkerne belejrede byen og brugte templet som krudtdepot. Alligevel er templet flot at se og athenienserne arbejder konstant med restaurering af templet.

Rejser du til Athen for at beundre templer, så er Erechtheion-templet også meget seværdigt med de fine karyatide-søjler udformet som smukke kvinder, der bærer templets tag. Vær i øvrigt opmærksom på, at en samlet billet til Akropolis og templerne også gælder til bl.a. Dionysosteatret og Athens antikke markedsplads Agora’en.

Tzatziki og musaka, gyros og souvlaki

Rejser er også nye smagsoplevelser og Athen har mange lækkerier at byde på. Grillstegte kødstykker på spyd som grækerne kalder souvlaki er lækkert. Uanset om du vælger souvlaki rullet ind i fladbrød købt ved en bod på gaden eller du vil spise det med tzatziki og kniv og gaffel på taverna eller fin restaurant.

Det er sjovt at smage en rigtig græsk musaka, og de dybstegte blæksprutteringe kalamari både smager bedre og har en lækrere konsistens end dem du får i Danmark. En græsk salat er nem at lave, når du kommer hjem, men den smager bare bedst, når du sidder udenfor en lun aften i Athen. Det græske køkken byder på mange spændende specialiteter. Blandt de mere uformelle kan du prøve en dejlig kold kaffe - en frappé, en tallerken meze til forret og efter maden en ouzo, den kendte græske anisbrændevin. Det er almindeligt at dele forskellige tallerkener med mad, på den måde kan du nå at smage mere af Athen, hvor de fleste går ud og spiser aftensmad fra kl. 21-22.

Her blev den græske tragedie født

Måske så du Dionysosteateret på vejen op til Akropolis? Hvis ikke kan du beundre dette amfiteater hugget ud i akropolisbjergets sydside oppe fra toppen og tag dig så tid til at sidde på nogle af pladserne, når du er på vej ned igen. 2 gange om året i det antikke Athen var der fest med konkurrencer til ære for guden Dionysos.

Forestil dig at det var her Sofokles’ Kong Ødipus og de andre klassiske græske tragedier blev uropført. Teaterstykker som stadigvæk i dag er aktuelle og bliver spillet på vores hjemlige teatre. Romerne byggede i øvrigt Athens teatre om og brugte dem til gladiatorkampe. Så der er forestillingsmuligheder for alle og enhver, som sidder en stund på marmorpladserne. Vil du opleve en nutidig koncert eller en forestilling på et amfiteater i Athen, så er Herodes’ Atticus Odeon, som også ligger ved Akropolis, stadig i brug om sommeren.

Kom tæt på de antikke kunstværker i Athen

Verdens fineste og mest spændende samling af antik græsk kunst finder du på Nationalmuseet for Arkæologi. Afsæt mindst 1 dag til Nationalmuseet, hvis du rejser til Athen for at fordybe dig i klassiske skulpturer og græsk keramik. I 2008 åbner også Athens ny Akropolismuseum i et banebrydende og utraditionelt byggeri, som ligger lige ved Metro Akropoli. Museet udstiller adskillige fund fra Akropolisområdet samt fragmenter fra Parthenon og 4 af de originale karyatider fra Erechteion.

Shopping på din rejse til Athen

Adrianou i Plaka er turisternes shoppinggade nummer ét i Athen. I den hyggelige, smalle gade ligger souvenir-, sandal- og tøjbutikker side om side med tavernaer. Selv sent om aftenen er her livligt og der bliver pruttet om prisen på både smykker og statuer med motiver fra antikkens Grækenland.

Syd for Monastiraki Metro kan du både købe cd’er, bøger, kunst og billigt tøj, solbriller og fodboldtrøjer. Er du god til at gøre loppemarkedsfund skal du tage til Ifestou søndag formiddag. De store europæiske mærkevarebutikker ligger i gågaden Ermou vest for Syntagma og Athens torvehaller finder du på Athinas nær Omonia pladsen. Skal det være eksklusivt så tag ud til Kolonaki, hvor bl.a. de græske modedesignere har butikker. Grækenlands største stormagasin hedder Attica og ligger på Panepistimiou nær Syntagma.

I Athen vil du også finde masser af gadekiosker, hvor du nemt kan købe koldt vand, lidt sødt og lidt salt. Alt det du behøver, hvis du rejser på varme dage.

Athen set fra 3 spændende høje

Er du frisk på en lille vandretur i Athen kan du om eftermiddagen tage op på Musernes høj, Filopapposhøjen, og nyde panoramaudsigten til Parthenontemplet, som lyser i solen med sit hvide marmor. Højen tilbyder skyggefulde træer og bl.a. nogle klippehuler som siges at have været filosoffen Sokrates’ fængsel, hvor han sad i 399 f. Kr. dømt til døden for blasfemi og for at have forført Athens ungdom.

Rejser du for at se demokratiets første talertribune, så tag hen til Folkeforsamlingen på Pnyxhøjen. Her samledes Athens mandlige borgere for at drøfte sager af fælles interesse. Der var mødepligt og alle borgere havde lige mulighed for at deltage i politik, og for at stille sig op og tale til forsamlingen. Lykabettoshøjen lå oprindeligt langt udenfor Athen, men i dag er den en del af det fashionable Kolonakikvarter. Du kan tage kabelbane op og nyde udsigten, og du kan desuden nyde udsigten ved at gå ned ad gangstierne rundt om højen.

Rejser du for at se demokratiets første talertribune, så tag hen til Folkeforsamlingen på Pnyxhøjen. Her samledes Athens mandlige borgere for at drøfte sager af fælles interesse. Der var mødepligt og alle borgere havde lige mulighed for at deltage i politik, og for at stille sig op og tale til forsamlingen.

Lykabettoshøjen lå oprindeligt langt udenfor Athen, men i dag er den en del af det fashionable Kolonakikvarter. Du kan tage kabelbane op og nyde udsigten, og du kan desuden nyde udsigten ved at gå ned ad gangstierne rundt om højen.

Den Ukendte Soldats Grav

Lige ovenfor Syntagmapladsen finder du Parlamentsbygningen i Athen med Den Ukendte Soldats Grav. Graven bliver bevogtet af de tidligere kongelige livgardister, evzonerne, med den kendte plisserede kilt, de hvide strømpebukser med pyntebånd og jernbeslåede sko med pomponer.

Når du rejser til Athen bør du se vagtskiftet med de særprægede høje benløft, der foregår 1 gang i timen hver dag. Særlig festligt er vagtskiftet søndag kl. 10.

Den grønne oase Nationalparken

Bagved Parlamentet ligger Kongens have eller Nationalparken, et stort og spændende grønt åndehul midt i Athen. Parken er fyldt med mange sjældne træer og planter og heldigvis er der gode skilte langs de mange stier, så du let kan finde rundt. De velvoksne træer og buske giver dejlig skygge og ro på en varm dag i Athen.

Har du børn med til Athen er Nationalparken også ideel. Ud over god plads til løb er her en legeplads og 2 søer med masser af ænder, som gerne vil fodres med brødrester. Her er også en lille børnezoo og et lille Botanisk Museum. I den sydlige del af haven passerer du Zappio, som er bygget af den danske arkitekt Theophilus Hansen. Hvis du rejser om sommeren er her bl.a. dukketeater og en stor udendørs café, hvor også athenienserne nyder at sidde. Nationalparken i Athen har åbent alle dage fra kl. 7 om morgenen til solnedgang.

 

Athen er nøglen til de græske øer

Du kan tage metro linie 1 ud til Athens havneby Piræus. Fra Piræus sejler alle færger til de græske øer.

Du kan også gå en tur i Piræus ned til lystbådehavnen Marina Zeas, og se blandingen af millionæryachter og fiskerbåde, inden du afslutter med en god frokost på et af de hyggelige spisesteder langs kajen.

Kontakt - skal vil hjælpe dig med at skræddersy din rejse?

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
  • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011