Middelalderbyen Montefalco

Umbriens balkon

Skovbeklædte bakker, olivengrønne lunde og symmetriske vinmarker omringer den lille bakketop, som Montefalco smyger sig op ad. Udsigten er fantastisk, og det er blandt andet på grund af den, at byen i folkemunde omtales som Umbriens balkon. Her fra den lille middelalderby har I udsigt til byerne Assisi, Perugia og Spoleto, men den helt store gevinst ved dette stop på jeres kør-selv-ferie i Italien er den berømte Sagrantino-vin. Rundt omkring byen ligger de små vingårde udspredt, hvor fantastiske smagsoplevelser venter.

Gennemført italiensk stemning

Byens femkantede Piazza del Commnue er Montefalcos omdrejningspunkt. Her mødes de smalle, blomsterfyldte stengader foran byens smukke middelalderrådhus. Lokallivet betragtes bedst fra en af fortovscaféerne. Find en plads i skygge på Enoteca L’Alchimista. Imens I nyder lokalvinen til en lækker egnstypisk pastaret med trøfler, kan I planlægge jeres små udflugter ud af byen til de små vingårde. Husk at kigge indenfor i den lille vinbutik og restaurant med de mørke trælofter, rå stenmure og gennemførte italienske stemning.

Vinsafari

Allerede 1,5 km. efter I har forladt Montefalco, støder I på den lille vingård Azienda Agrari Brunozzi. Gården ligger i en lille klynge af huse på en lille forhøjning med udsigt ud over Spoleto-sletten. Brunozzi-familien, der driver gården, er fjerde generation, og de inviterer hver dag gæster på ”vinsafari” i deres gamle jeep. Med stor passion bliver I introduceret til vinens og olivenoliens univers, inden I bliver budt på smagsprøver af fantastiske årgange og umbriske delikatesser. Brunozzi er en enestående lille perle, hvor I får mulighed for at blive introduceret til de mange forskellige nuancer i sagrantino-druens facetter.

Kort

Vis på kort