Rejser til det nordlige Adriaterhav

Det nordlige Adriaterhav er for vandhunde og soljunkier

Du får en perfekt og afslappende sommerferie, når du tager på kør-selv-ferie til den nordlige Adriaterhavskyst. Eller flyv til Venedig og lej en bil, som står klar i lufthavnen. En sommerferie i Norditalien skal nydes i eget tempo. Tag en dase-dag på de lækre strande, kør ud og oplev området, nyd friheden og forkæl din gane med italienske delikatesser, gelato og vin.

Udvalgte Byer

rejseformer

inspiration

Vis på kort

Det nordlige Adriaterhav lokker med børnevenlige strande

Den nordlige Adriaterhavskyst øst for Venedig og vest for Trieste er i dag et af Italiens mest eftertragtede strandområder. Velkommen til et herligt solrigt klima og brede, børnevenlige sandstrande. Rejser du til en af de livlige badebyer her i Norditalien kan du dyrke alle former for vandsport, nyde solen på stranden og leve livet om aftenen på de mange restauranter, barer og diskoteker.

En udflugt til Venedig, Trieste eller en af småøerne i lagunen er også en dejlig oplevelse. Lejer du en af vores udvalgte ferieboliger bor du godt, når du rejser til Adriaterhavskysten i Norditalien.

 

Caorle Lido Altanea - populær ferieby ved det nordlige Adriaterhav

Caorle Lido Altanea er en nybygget ferieby, der ligger mellem Porto Santa Margherita og Pra delle Torri, ca. 5 km fra den hyggelige fiskerby Caorle med de farverige huse.

Feriebyen består af flere feriesteder, et hotel, en campingplads, cykel- og gangstier, der forbinder området samt en arkade med butikker, restauranter, isboder og barer. Desuden kan du teste dit talent på den nyanlagte 18-hullers golfbane.

 

Aktiviteter for hele familien langs Adriaterhavskysten

Du vil elske at drive den af på en af de brede sandstrande langs Adriaterhavskysten i Norditalien. Her nyder du livet under en bagende sol med varmt strandsand mellem tæerne og en forfriskende dukkert i bølgerne. Lidt senere henter du en is eller et stykke vandmelon hos strandsælgeren, der står og tilbyder kolde forfriskninger.

De fleste feriesteder ved Adriaterhavskysten i Norditalien tilbyder tilmed swimmingpools som alternativ til bølgerne i havet. Rejser du herned med dine børn er der masser af sjove tilbud som fx vandrutsjebaner, minigolf, gokart og beachvolley.

 

Byer ved det nordlige adriaterhav

Caorle

I Caorle kan du opleve en typisk norditaliensk fiskerby, hvor fiskerbådene tidligt om morgenen sejler ind med deres fangst. Her har du gode muligheder for at købe friskfangede fisk eller blæksprutter.

Om aftenen kan du også sætte dig ind og nyde en middag på en af de mange fiskerestauranter nede ved havnen. Rejser du til Caorle finder du en hyggelig og livlig handelsby med farverige huse, gode shoppingmuligheder og fine lokale restauranter.

Bibione - populær badeby ved den italienske Adriaterhavskyst

Bibione er en af de mest populære badebyer ved den italienske Adriaterhavskyst. Rejser du til Bibione finder du en pragtfuld bred og finkornet sandstrand, der ligger lige ud til det azurblå Adriaterhav.

Bibione er en topmoderne badeby med alle de faciliteter, som du behøver på din rejse. Hovedgaden byder fx på restauranter, isboder, caféer og diskoteker ligesom der ligger et fint udvalg af forretninger for de shoppeglade.

Det centrale samlingssted i dagtimerne er den store og meget børnevenlige sandstrand i Bibione. Stranden ved Lido del Sole er knap så bred som Bibione Spiaggia og har færre rækker med liggestole og parasoller, hvilket gør området mere fredfyldt. Der er cykel/gåsti langs strandpromenaden fra Bibione Spiaggia til Lido del Sole.

Porto Santa Margherita - en lille badeby

Porto Santa Margherita er en lille badeby, der ligger ved floden Livenza. Ved flodens udmunding i Adriaterhavet er der både anlagt en lystbåde- og fiskerihavn med en livlig trafik af både. Rejser du til Porto Santa Margherita finder du en dejlig bred sandstrand i lighed med de øvrige strækninger langs den nordlige Adriaterhavskyst. I byen finder du forretninger, restauranter og barer.

Cavallino

Cavallino ligger på den tange, som omkranser den grønne lagune ud for Venedig på den vestlige del af Adriaterhavskysten i Norditalien. Ved Cavallino ligger bl.a. lystbådehavnen "Marina del Cavallino". Om aftenen bliver hovedgaden i Lido di Jesolo omdannet til Europas længste gågade med gode spisesteder, pizzeriaer, forretninger og barer.

Trænger du til en udflugt på en af feriedagene, så tag bussen til Punta Sabbioni og sejl gennem lagunen til Venedig. På mindre end en time kan du stige af på Markuspladsen. De største seværdigheder i Venedig er Markuspladsen, Canal Grande, Rialtobroen og Dogepaladset. Rejser du til Venedig finder du også hyggelige restauranter, hvor gondolerne kan lægge til lige ved bordet, glaskunst fra øen Murano og karnevalsmasker.

Venedig – en by i havet

Når du rejser til Adriaterhavskysten i Norditalien bør du unde dig selv et besøg i den forunderlige by Venedig, der ligger midt i havet. Kanalerne i Venedig er som livgivende årer, hvor pulsen følger dagens rytme med myldretider, siesta og stille aftener.

Ind imellem finder du de stille små klukkende kanaler, hvor vasketøjet er hængt til tørre ud over vandet. Og hvor du end vender dig, er der hyggelige restauranter, hvor gondolerne kan lægge til næsten lige ved bordet. I Venedig finder du også forretninger med glaskunst, når det er smukkest.

Grado

Italienerne kalder øen Grado for ”Isola del Sole” (Solens ø). Her på den østlige del af Adriaterhavskysten i Norditalien blev Grado skabt af havstrømmene og vindene Bora og Scirocco – den ene fra nordvest er kølig og tør, den anden fra sydøst er varm og fugtig.

Rejser du til Grado finder du et behageligt klima det meste af året. Her er varmt uden at være smeltende varmt. Grado var desuden berømt længe før Venedig blev grundlagt. Allerede de gamle romere sejlede ind i lagunen og derfra ad floden Natissa til Aquileia. Senere blev øen indtaget af Habsburgerne, som anlagde en kurby, da de mente, at det milde klima i kombination med lagunens høje saltindhold havde en helende effekt.

kontakt