Rejser til Venedig

Adriaterhavets dronning - Venedig

 

Forestil dig en by, der rejser sig som et eventyr ude midt på vandet i en lagune. En by, hvor romantiske kanaler, gondoler og broer gør det ud for gader, busser og metro. Rejser du til Venedig – Adriaterhavets dronning - vil du få en rejseoplevelse for livet. 

Fordyb dig i Venedigs klassiske seværdigheder som Markuspladsen, Rialtobroen og Dogepaladset og udforsk de mindre kendte dele af Venedig i det nordøstlige Italien.
Se filmen
rejser til venedig

inspiration

Vis på kort

oplevelser i venedig

I gondol gennem Venedigs vandveje

Fra det første spæde daggry til de oplyste fuldmånenætter er det en magisk oplevelse at sejle i gondol på de sølvglimtende vandveje i Venedig. Eventyrlige paladser og broer glider forbi dine øjne i Venedig, mens gondolieren roligt fører dig frem på vandet.

Canal Grande er hovedfærdselsåren i Venedig, som du også kan sejle på med vandbus, når du rejser til Venedig. På vej mod Markuspladsen passerer du under Scalzibroen, Rialtobroen og Akademibroen.

Rialtobroen midt i Venedig

Rialtobroen er den store hovedbro, der fører over Canal Grande i hjertet af Venedig. På broen finder du flere forretninger og ikke mindst et godt vue over Canal Grande med de mange gondoler og vandbusser.

 Før Rialtobroen blev bygget i 1591 kunne indbyggere her passere Grand Canal med færge eller via en træbro. I nærheden af Rialtobroen ligger et lækkert fødevaremarked, som også er et besøg værd, når du rejser til Venedig.

Markuspladsen og markuskirken

De færreste rejser til Venedig uden at runde den mageløse Markusplads, der må være en af Venedigs største seværdigheder.

Sæt dig her på en af de udendørs caféer og nyd det myldrende liv af turister, handlende og duer. På Markuspladsen finder du den smukke Markuskirke, der blander arkitektur fra Øst og Vest.

Dogepaladset og Sukkenes bro

Tidligere blev Venedig regeret af en Doge, der holdt til i det skønne Dogepalads på Markuspladsen. Og Dogepaladset i lyserød marmor er i dag en klassisk attraktion, når du rejser til Venedig. Blandt de mange rum og sale finder du alt fra Kæmpernes Trappe til Torturkammeret, hvor de mistænkte blev forhørt ved hjælp af mere eller mindre humane metoder.

Sukkenes bro er den legendariske bro, der fører fra Dogepaladset og over til fængslet på den anden side af Rio del Palazzo kanalen.

 

Shop amok på venetiansk maner

Shopping i Venedig bliver nemt en eksotisk og underholdende affære. I byens smalle og bilfri gader er det bare om kaste sig over det store vareudbud. Rejser du til Venedig for at shoppe, så overvej fx at købe en af de typiske venetianske masker eller dragter med hjem. Eller hvad med et par meter af de fineste fløjler eller silkestoffer?

Venedig byder også på alle de klassiske italienske modenavne som fx Armani og Valentino. Dertil alt i lædervarer, antikviteter og smykker. Leder du efter flotte venetianske glasvarer, så er øen Morano et godt sted at begynde.

 

Lækker seafood, risotto og majsmelspolenta i Venedig

Når du sætter dig ind på en af de hyggelige restauranter i Venedig kan du fornøje dine smagsløg med alt fra friske fisk og skaldyr til risottoer og majsmelspolenta.

Prøv fx en Antipesto di Frutti de Mare, hvor du fx får serveret rejer, babyblæksprutter og hummer marineret i citron og olivenolie. Risotto nero er en risotto, hvor risene er mørke af blæksprutteblæk.

Rejser du til Venedig, så prøv også et stykke tiramisu eller et par fristende kugler gelati is til dessert. På barerne finder du i øvrigt ofte de små Cicchetti appetizers, der er den italienske udgave af de spanske tapas.

kontakt