Stewart Island – New Zealands sydligste ø

Sæt tempoet ned på den naturskønne ø

Det er naturen der er i fokus på New Zealands sydligste ø, Stewart Island eller på maori-sproget Rakiura, "The Land of Glowing Skies". Du forstår navnet, når du oplever Sydlyset (Aurora Autralis), der er hyppig gæst på sydlige breddegrader – et nærmest hypnotiserende syn.

Rakiura Nationalpark dækker næsten 85% af hele øen med alt fra store klitter til frodige regnskove og vådområder. Så snart du sætter din fod på Stewart Island, er det som om tiden går langsommere. Her er der tid til fordybelse, hvis du begiver dig ud på Rakiura Track, en af New Zealands Great Walks, tager på tur i kajak eller spotter fugle, der spænder fra den sjove brune kiwi og blå pingviner til de mere sjældne guløjede pingviner, der zigzagger mellem klipperne. Specielt Ulva Island, er et paradis for fugle og tiltrækker mange amatørornitologer.

Inspiration

Oban – øens eneste by

Den eneste by på øen er Oban, som du kommer til efter en flyvetur på ca. 20 min. fra Invercargill eller ca. 1 times færgetur fra Bluff. Byen med mindre end 500 indbyggere blev opkaldt efter Oban i Skotland pga. de mange skotske bosættere. Byen er udgangspunkt for mange af vandreruterne og der arrangeres guidede ture for dykkere, fuglekiggere, vandrere og meget mere.

Der er mindre end 30 kilometer vej på hele øen, men til gengæld har du næsten 300 km vandreruter at boltre dig på. Tidligere var der også byerne Port Pegasus og Port William, der tog imod indvandrere fra Shetlandsøerne i 1870érne. De flyttede hurtigt igen og står nu ubeboet.

Kort

Vis på kort