Vinområdet Margaret River

Vine med international anerkendelse

Det var en forskningsartikel med fokus på vindyrkning i Maragret River regionen, der var startskuddet på et sandt vineventyr. De første druer blev plantet i 1966 og i dag har vinområdet høstet stor international anerkendelse for sine vine – specielt rødvine på Cabernet Sauvignon og Shiraz samt hvidvine på Chardonnay. De ideelle betingelser for vindyrkning skyldes det flade område med et lunt middelhavsklima, der afkøles af Det Indiske Ocean fra tre sider.

Der er omkring 200 vingårde i regionen, hvoraf mange tager mod vininteresserede. Finder du selv en lille vingård, bliver det ofte til en superhyggelig oplevelse, hvor ejeren stolt viser dig rund, fortæller om sine druer og giver en lille smagsprøve eller to. Du kan selvfølgelig også tage på arrangerede vinture med guide, hvor du besøger en- eller flere vingårde, kommer på rundvisning bag kulisserne og der smages på lækre vine sammen med lidt lækkerier fra lokalområdet.

Vinområdet ligger kun 3 timers kørsel syd for Perth. Det er en flot køretur, hvor du kan nyde den smukke kystlinje, opleve skovområder med de tårnhøje karri træer, besøge gigantiske kalkstenshuler som fx Mammoth Cave og lægge vejen forbi kystbyen argaret River.

Kort

Vis på kort