Aveiro - Portugals Venedig

Tag en tur i en molICeiro

Tag en tur i en traditionel ”moliceiros” på kanalerne i Aveiro og I vil føle jer som i en gondol i Venedig. Aveiro omtales ofte som Portugals svar på Venedig, og indtrykket af byen er da også idyllisk fra kanalerne.

Vandet er en afgørende faktor for Aveiro og ikke kun i form af ”moleiros”, der blev brugt til at fragte tang i land, hvor det blev brugt som gødning. Aveiro ligger i et lavt beliggende område med en lagune, hvor I både har mulighed for at tage på stranden ved Barre med et af verdens største fyrtårne, besøge den tidligere fiskerby Costa Nova med de traditionelle stribede huse eller se et af de traditionelle erhverv, hvor der indvindes salt ved fordampning. Og så er der naturligvis også et fiskemarked med alt godt fra havet i Praca do Peixe.

Byen Aveiro er en by præget af variation. Ud over kanalerne er her masser af huse bygget i art nouveau stil og bygninger i smukke farver, men her er naturligvis også historiske minder fra Portugals historie. Besøg byen katedral São Domingo fra 1500-tallet eller er I til nyere industrihistorie, så er ligger porcelænsfabrikken Vista Alegre lige syd for byen.

Christina fra butikken i Lyngby

Aveiro er en dejlig afslappet by, hvor I også hurtigt kan tage en tur på stranden ved Barre, hvis vejret er til det.

Kort

Vis på kort