Castelo Rodrigo

En charmerende middelalderby

På toppen af det bakkede landskab ligger den lille og charmerende middelalder landsby, Castelo Rodrigo. Byen har en lang og rig historie du kan gå på opdagelse i. Byen har lidt utraditionelt været hjem for både kristne, muslimer og jøder i middelalderen. Her har de forskellige kulturer levet side om side i en tid, hvor det ikke kunne lade sig gøre mange andre steder i Portugal. Gå en tur ned ad de brostensbelagte gader og forelsk dig i de mange flotte historiske bygninger og små hyggelige kroge, der ligger i Castelo Rodrigo.

Værd at se

Vandcisternerne
Når du har været en tur rundt i byen, skal du kigge forbi vandcisternerne. Her lurer en spændende historie om de spanske jøder. Da Spanien tvang de spanske jøder til enten at konvertere til kristendommen eller forlade Spanien i 1400-tallet, flygtede mange jøder til Portugal. Der er beviser på at nogle af de flygtede jøder holdt til i Castelo Rodrigo. Bygningen der i dag er kendt som Cisterna Medieval menes først at have været en underjordisk synagoge. Her kunne jøderne praktisere deres religion i skjul. Der menes at have været et rum til tilbedelse og et rum til ritual renselse i synagogen. I slutningen af 1400-tallet indførte den daværende konge, Manuel den første, samme love som Spanien havde gjort tidligere. Det resulterede i at synagogen i Castelo Rodrigo blev omdannet til vandcisterne der skulle samle og opbevare regnvand til byen.

Castelo Rodrigo - Slottet
På toppen af byen kan du se ruinerne fra byens middelalderslot. Der er en del mystik over slottets oprindelse, da der ingen spor er blevet fundet af slottet i historiebøgerne før Fernando de Leão, konge af Leon vandt jorden fra araberne i 1100-tallet. En del af mystikken ligger i at dele af slottets og byens bastion kan dateres tilbage til det 9. århundrede. Ingen ved præcis hvornår slottet blev bygget, men det er en del af charmen. Når du går en tur rundt i ruinerne, kan du forestille dig hvordan slottet har set ud i sin storhedstid og se hvor betagende en udsigt beboerne på slottet har haft.

Kort

Vis på kort