Idanha-a-Velha

Byen med guldmønterne

Omringet af olivenlunde og med en smuk og idyllisk udsigt over Pônsul -floden, ligger den historiske landsby Idanha-a-Velha. Byens historie kan dateres tilbage til minimum 200 år f.Kr. Både romere, gotere og arabere har haft besat byen igennem tiden. Byen har stået for udmøntningen af guldmønter til hele det omkringliggende område i begyndelsen af det første århundrede.

I byens storhedstid havde byen et par tusinde indbyggere og rundt omkring i byen kan du stadig se spor efter dem. Gå en tur igennem de brostensbelagte gader og eller gå i tempelriddernes fodspor og kryds den romerske bro, Ponte Romana de Idanha-a-Velha, der fører ind til byen.

Værd at se

Igreja de Santa Maria
Byen har en lang, religiøs historie der kan dateres tilbage til begyndelsen af kristendommen i Europa. Tidligere har der i byen ligget en kirke der blev bygget i 500-tallet. Den fik æren af at være hjem for områdets biskop og gjorde byen til bispeby i år 537. Mange års stridigheder i området fik kirken til at forfalde og indtil korsriddernes overtagelse af byen i 1300-tallet stod den tom. I 1500-tallet blev en ny katedral opført ovenpå ruinerne af den gamle kirke. I den vestlige del af byen ligger i dag Igreja de Santa Maria. Når du ankommer til katedralen, skal du kigge efter de indgraverede sten i bygningsmuren, de er levn fra den gamle kirke og romertiden. Indvendigt i kirken skal du lægge mærke til de smukke, storslåede søjler, der pryder siderne af kirkens skib.

Porta Norte
Rundt om i byen kan du se ruinerne fra en tidligere borgmur der blev bygget i romertiden. Muren menes af være bygget ca. 200 år f.Kr. Muren er oval og har været hele 745 m lang, da den blev bygget. Der findes to kendte indgange, den ene er Porta Norte, som betyder den nordlige port. Borgen har haft 7 forsvarstårne, 4 halvcirkelformede og 3 firkantede. Når du går rundt i byen, vil du lægge mærke til forsvarstårnene, de stikker lidt ud fra omgivelserne. Glæd dig til at gå på opdagelse i de spændende ruiner og til at høre de interessante historier fra området.

Kort

Vis på kort