Rejser til Madeira

Madeira - Atlanterhavets frodige blomsterø du kan besøge året rundt

 

Madeira er et paradis for dig, der elsker at vandre i smuk blomsterrig natur og slikke sol i et mildt og subtropisk klima. Flyv til Funchal, lej en bil og kør ud og oplev den frodige blomsterø, som ligger langt ude i det dybblå Atlanterhav. Her er temperaturen aldrig under 17 grader. Vores store udvalg af hoteller og ferieboliger er base for oplevelser i området.

Bestil din sommer-eller vinterferie til Madeira i dag.

Se filmen
Rejser til Madeira

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Hvad kan du lave i Madeiras hovedstad Funchal?

Tag en slentretur i Funchals gamle centrum eller besøg den livlige marina og havnefront med alt fra de klassiske fiskerbåde til de moderne krydstogtskibe. Her finder du liv og kultur, når du rejser til Madeira.

Jardim Botanico

Den botaniske have i Funchal viser de smukkeste blomsterbede og planter fra hele verden som fx regnskovsorkideer og dragetræer. Tag kabelbanen og nyd også den fantastiske udsigt til Funchal.

Museu de Arte Sacra

Museet byder på unik udstilling af malerier, salmebøger og andre fascinerende effekter, som de rige sukkerkøbmænd fra Madeira i sin tid købte for at sikre sig frelse.

Domkirken

Sé er nok den mest imponerende religiøse bygning på Madeira. Udefra ser Domkirken ikke ud af så meget, men indenfor er der masser af højdepunkter som fx loftet med indlagt træ og diverse malerier af portugisiske kunstnere.

Adegas de Sao Francisco

Smag på Madeira-vinen i vinhuset fra 1600-tallet.

Mercado dos Lavradores

Besøg det overdækkede marked i Funchal med alt fra blomster, frugt, grøntsager og friskfangede fisk. Øen har nemlig lækre råvarer, som du bør prøve, når du er på din Madeira rejse.

Kabelbanen

Tag kabelbanen fra Parque Almirante Reis op til den smukke by Monte, der ligger i bjergene over Funchal og lokker med en fantastisk udsigt over Funchal og Madeira.

Kurveslæde

En tur fra byen Monte til Funchal i kurveslæde, der styres med sikker hånd af stolte mænd klædt i hvidt og med stråhat, får smilet frem hos de fleste. Der hvines, når slæderne rutsjer ned ad de smalle gader, men sjovt er det.

 

Se Madeiras farverige fiskerbåde i Camara de Lobos

Ikke langt fra Funchal kommer du til en malerisk bugt med den lille fiskerby Camara de Lobos. I havnen ligger farverige fiskerbåde side om side, og fiskerne hygger sig i dagtimerne med en øl og et slag kort, inden de tager ud og fisker om natten.

Byen er super hyggelig at vandre rundt i og et perfekt udflugtsmål fra Funchal - eller som første stop på din køretur rundt på øen.

 

Hvalmuseet i Canical

Kør til den lille fiskerby Canical på Madeiras østkyst. Den var tidligere centrum for Madeiras store hvalfangerindustri, der først ophørte i starten af 1980erne. Kører du til Canical finder du i dag en levende fiskerihavn sammen med et hvalfangermuseum, der fortæller historien om hvalfangst på Madeira.

 Brug en eftermiddag blandt fotografierne, en hvalfangerbåd, en hvalmodel i 1:1 størrelse og mange andre spændende hvalfangereffekter.

 

Aktiv ferie på Madeira

Er du til aktiv ferie, så er Madeira det ideelle sted. Madeira er nok mest kendt for sine vandreture via de mange vandingskanaler, der hedder levadas. Langs levadaerne er der anlagt en vandresti, som du kan følge. De ca. 2.200 km levadaer vil ofte føre dig ud i de mere fjerne og ukendte dele af øen.

Men Madeira har mange flere aktiviteter du og din familie kan prøve kræfter med.

  • Snør vandreskoene, og find en vandretur langs en af levadaerne. Du kan også lege bjergbestiger for en dag på en vandretur til toppen af Madeira, Pico Ruivo i 1.800 meters højde.
  • Tag på mountainbike eller til hest gennem den fortryllende natur.
  • Dyk ned til skibsvrag der ligger ud for Madeiras kyst eller ved naturreservatet Garajau´s Natur Reservat med masser af farverige fisk.
  • Sejl med enorme katamaraner, hvor du kan se delfiner, hvaler og havskildpadder.
  • Surfing og windsurfe - perfekte bølger trækker surfere til Madeira fra hele verden

 

Lækre sandstrande tæt på Madeira

Porto Santo – den gyldne ø med lange sandstrande

Porto Santo lokker med noget Madeira har - en kilometerlang gylden sandstrand, hvor du kan plaske rundt i det indbydende Atlanterhav. Porto Santo golde landskab står i skarp kontrast til Madeiras frodige natur, hvilket bare gør oplevelsen ekstra stor.

Porto Santo gemmer også på spændende historie og øens hovedstad, Vila Baleria, var faktisk hjemsted for selveste Christopher Columbus. Porto Santo kan nemt kombineres med rejser til Madeira. Du kan tage færgen, der dagligt tager den 2½ time sejltur fra Funchal, eller også kan du flyve til øen.

Kontakt