Storbyferie i Edinburgh

Der er en ganske særlig stemning i Edinburgh

Tager du på storbyferie til Edinburgh, vil du sikkert mærke den særlige stemning, der hviler over byen. Det er en herlig blanding af skotternes varme imødekommenhed, den suveræne beliggenhed med Edinburgh Castle på toppen af en klippe, der spejder stolt ud over sin by, Old Town med små kringlede gader, middelalderhusene langs The Royal Mile, shopping ved Princes Street, atmosfæren på pubberne og smagen af herlig Skotsk whisky.

Bestil online

Inspiration

Vis på kort

Hvad skal du se på storbyferien til Edinburgh?

Skal du have et lille afbræk fra storbyens puls, kan du gå mod vulkanklippen, Arthur´s Seat. En af de gratis glæder i Edinburgh, hvor du får en af de bedste panoramaudsigter over byen. På vejen kan du stoppe og beundre Holyrood Palace, der ofte benyttes af den kongelige familie. Hvis de ikke er der, har du muligheden for at besøge slottet. Ikke langt derfra ligger Dynamic Earth, der fortæller om jordens historie fra start til nu. Det gøres på en lærerig, sjov og super interessant måde gennem udstillinger, 360° filmvisninger og meget mere.

Mary King´s Close - dyk ned i Edinburghs historie

Mange der rejser til Edinburgh på storbyferie, følger med strømmen og lader tilfældighederne råde. Vi kan anbefale, at du på forhånd vælger et par seværdigheder ud. Mary King´s Close, der ligger dybt under The Royal Mile, er et absolut must-see. Det er en middelaldergyde, der blev forseglet under pestudbruddet og lykkeligt glemt i 250 år. På rundvisningerne fortæller udklædte turguider dig levende om den grufulde dagligdag i det fattigste område af Edinburgh under epidemierne i 1800-tallet.

Edinburgh bymuseum

Et sandt skattekammer pakket med samlinger, der fortæller byens historie fra det hele begyndte til nutiden.  Museet ligger på The Royal Mile i en samling gamle huse fra det 16-18 århundrede.

Smag på haggis og skyl efter med Whisky

Du kan næsten ikke komme uden om whisky, når du nu er rejst til Skotland.  Et oplagt sted er Scotch Whisky Heritage Centre, hvor du kan komme på lærerige ture, der fortæller om fremstillingen af whisky, historien og ikke mindst slutter af med smagsprøver på de gyldne dråber.

Skal du smage på Edinburghs køkken, er det især restauranter, der serverer alt godt fra havet, du bør kigge efter. Du er også mere end velkommen til at sætte tænderne i den berømte og berygtede skotske nationalret, Haggis. Indvolde fra får der er hakket og fyldt i mavesækken og derefter kogt. Velbekomme.
Hvad skal du se på storbyferien til Edinburgh.

Kontakt