Erfurt, Weimar, Eisenach

3 bedårende byer på række

”Erfurt med de mange tårne”, som Martin Luther kaldte byen, prydes af spir og tårne fra kirker og kloster, der strækker sig mod himlen. Erfurt har en af Tysklands største og smukkeste middelalderbydele, og her blandt smukke kirkelige bygninger og over byens godt 142 broer vandrede Martin Luther rundt i de fem år, han levede i byen. De to skønne byer Weimar og Eisenach er ligeledes spændende kulturbyer og absolut et besøg værd.

Inspiration

MIDDELALDERBYEN ERFURT

Erfurt er hovedstaden i delstaten Thüringen. Byen er i dag en moderne metropol, men den har bevaret sit middelalderlige, hyggelige centrum, Altstadt. Når du slentrer rundt i Erfurt, kan du blandt andet se den gamle domkirke, de fine patricier- og bindingsværkshuse og den nyrestaurerede synagoge. Der er masser af cafeer og restauranter i byen, for de lokale i Erfurt elsker at gå ud, blandt andet omkring Fischmarkt og Augustiner-klostret.

KULTURBYEN WEIMAR

Weimar er en by af stor historisk og kulturel betydning, som du ikke må gå glip af at se på din rejse til Thüringen. Hvis du er til tysk litteratur, kan du gå i Goethe og Schillers fodspor. Weimarrepublikken blev udråbt her efter 1. verdenskrig. Og i 1919 blev arkitektur- og designskolen Bauhaus grundlagt i Weimar af Walter Gropius.

Det er ikke uden grund, at flere bygninger i Weimar er optaget på UNESCOs liste over kulturarvsteder. Rejser du til Weimar, skal du huske at se byens slot, der hører til blandt de smukkeste barokslotte i Europa. Det blev brugt som residens af fyrstefamilien, og huser i dag et kunstmuseum. Men du kan også bare vandre rundt mellem de fine gamle bindingsværkshuse og nyde stemningen.

Kort

Vis på kort