Middelalderbyen Erfurt

Byen med de mange tårne

Man skal absolut ikke tage fejl af Erfurts måske lidt usexede klang. I bliver såre overraskede, på den gode måde, når I først har parkeret bilen og er på vej ud i byen.

For Erfurt med sine mange tårne, broer, middelalderlige charme og righoldige historie kan kun vække begejstring. Erfurts Altstadt er en af de største i Tyskland. Den første bykerne stammer fra år 1066 og var omgivet af en bymur. I det 15. århundrede var der pga. byens hastige vækst allerede kommet yderligere to ringmure. Her tilbyder sig et væld af små butikker, bierstuber, restauranter og caféer, og man kan nemt føle sig hensat til svundne tider.

Floden Gera løber igennem Erfurts Altstadt og krydses af flere broer. Mest spektakulær er middelalderbroen Krämerbrücke, den længste bro i Europa, der i hele sin længde er bebygget med bindingsværkshuse med beboelse, kunsthåndværk, gallerier, små vinstuer, musik- og antikvitetsbutikker.

Det var Luther der kaldte Erfurt for "byen med de mange tårne"

Luther, som boede i byens augustinerkloster i fem år, kaldte Erfurt for byen med de mange tårne. Her er 25 sognekirker, 15 klostre og 10 kapeller der alle strækker sig mod himlen i et forsøg på at overgå hinanden. Hver især byder de mange kirker på forskellige attraktioner fra frit svingende klokker til 18 meter høje glasmalerier.

Her findes også Europas ældste synagoge, Alte Synagoge, der er særdeles velbevaret, og som idag er et spændende museum med mange sjældne klenodier.

I Erfurt kan I glæde jer over byens kulturelle rigdomme, for eksempel i Museum für Thüringer Volkskunde på Juri-Gagarin-Ring, i Angermuseum, byens kunstmuseum eller i Stadtmuseum, der ligger i „Haus zum Stockfisch“, et af de mest repræsentative renæssancehuse.

Hvis I har tid i overskud, bør I unde jer endnu en tur gennem Michaelisstrasse i den historiske bykerne. Gaden er ca. 350 meter lang fra Moritzstrasse til Benediktsplatz ved Krämerbrücke og er en af de ældste gader i Erfurt med byggeri, der næsten kun stammer fra 1600- og 1700-tallet. Som et stort plus byder gaden på en stribe af restauranter, barer og caféer. 

Kort

Vis på kort

Anbefalet af Bente, Rejsespecialist

Jeg foretrækker at slappe af og på samme tid få en masse indtryk og oplevelser, når jeg er på ferie. Det kan være på alt fra en længere kør-selv-ferie i fx USA, et krydstogt hvor vi oplever noget nyt hver dag, miniferie i Tyskland, en afslappende solferie sydpå eller en storbyferie i Europa. Jeg vil ikke sige at jeg har en favorit destination, for jeg vil hele tiden gerne opleve nye steder. Men USA står bestemt meget højt på listen med steder som Yellowstone med de enorme bisonokser og New York med et herligt leben.