Storbyferie i Hamburg

Hamburg - storby for alle pengene

Hamburg bliver ofte kaldt "Nordeuropas Venedig", da byen bliver gennemskåret på kryds og tværs af utallige kanaler og floden Elben.

Når du rejser til Hamburg finder du fx klassiske gamle bygninger ved siden af ny og vovet arkitektur. Du har de sjove små beværtninger, der lever i harmoni med moderne restauranter, caféer og barer. Store elegante opsætninger står i stærk kontrast til de mørke stripklubber. Små butikker kæmper som David mod Goliat med de store shoppingarkader i stål og glas. Alt det og meget mere til er Hamburg i en nøddeskal.

Hamburg er lige noget for dig, hvis du er en ivrig shopper, til kulturoplevelser eller bare nyder at opleve en energisk storby med sin helt egen karakter.

Bestil online

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder

Rådhuset - udgangspunkt for det meste i Hamburg

Det enorme rådhus er et af Hamburgs største vartegn. Her kan du tage på rundvisning og bare rolig, du kommer ikke ind i alle de mere end 600 værelser.

På pladsen foran rådhuset er der altid et leben uden lige. Næsten uanset hvornår du rejser til Hamburg, er der en fest, koncert, optog eller marked på pladsen. Fra pladsen er du tæt på arkader med fashionable forretninger og turbådene sejler dig til andre kvarterer i Hamburg.

Hils på ”Michel” - St. Michaelis kirken i Hamburg

Imponerende kirke i barok stil med kælenavnet ”Michel”. Tårnet er 132 meter højt. Du kan komme op på en udsigtsplatform i 82 meters højde, når du rejser til Hamburg. Kirken er enorm med plads til mere end 2500 besøgende. Du skulle prøve at tage til en aftenkoncert, hvor der bliver spillet på kirkens orgel, som er et af verdens største.

Miniatur Wunderland - modeljernbanernes højborg

Mange vælger med god grund at besøge Miniatur Wunderland, når de rejser til Hamburg. Du kan simpelthen ikke undgå at blive imponeret over den enorme opsætning og store detaljerigdom. Modeltogene kører konstant gennem skiftende landskaber og små byer. Der er utroligt nok tusindvis af forskellige toge og vogne.

Kultur

Kunst, der lokker

Her har du et kunstgalleri, der er værd at besøge, når du rejser til Hamburg. Kunsthalle rummer ganske enkelt imponerende samlinger af europæisk kunst. De faste udstillinger bliver ofte krydret med specialudstillinger, der skiller sig ud og gør museet unikt.

Harrys Hamburger Hafenbasar - butik eller museum?

En sjov og anderledes butik/museum, der vitterlig skiller sig ud, når du rejser til Hamburg. Til at starte med skal du betale indgang for overhovedet at komme indenfor. Beløbet bliver trukket fra det, du køber. Der er masker, duge, billeder, skulpturer, masker, køkkenting og hundredvis af andre ting fra hele verden. Det var den tidligere ejer, Harry - en forhenværende sømand, der slæbte ting med hjem fra sine rejser. I dag er det datteren, der har butikken.

Hagenbeck Zoo - helt tæt på de vilde dyr

Her har du en zoologisk have i Hamburg, der vitterlig har forstået at lokke besøgende til. Du skal ikke kun betragte de smukke dyr på afstand. Her kan du fordre dyrene og ride på en kamel eller elefant. Prøv også at besøge haven om natten, hvor der arrangeres jungle- og romantiske nætter. Det er en helt anden oplevelse, når du rejser til Hamburg.

På tur med beatles

Er du Beatles fan, så kan du komme på utallige guidede ture til barer og koncertsteder, hvor det hele begyndte i 1960-62.

Spisesteder

Hamburgs Fischmarkt - for de morgenfriske

Tidligere var Fischmarkt i Hamburg et helt traditionelt fiskemarked, men nu er konceptet vildt udbygget. Er du på vej hjem fra en livlig lørdag aften i byen, eller er du morgenfrisk, så skal du tage forbi Fischmarkt i St. Pauli. Du kan fx spise morgenmad søndag morgen til rytmerne fra levende rock-, country- eller jazzmusik.

Selvfølgelig er der også stadig fiskemarked med råbende sælgere, selvom boder med frugt og grønt, tøj, sko og tasker er ved at få overtaget. Fischmarkt er en oplevelse for hele familien, når I rejser til Hamburg.

godbidder af Hamburg

  • Herr Max byder dig inden for til Hamburgs måske bedste kager. Det var i tidernes morgen et slagteri, men nu er svinekam og pølser udskiftet med de lækreste kager. Smut forbi cafeen der ligger på Schulterblatt og bedøm selv.
     
  • Den portugisiske indflydelse er til at få øje på i Hamburg. Prøv en galão (portugisisk udgave af café latte) eller nyd ”alt godt fra havet” på en af de talrige portugisiske restauranter.

Frokost i botanisk have

Pak frokostkurven og tag ud til den grønne oase lidt uden for Hamburg. Der er fx en dejlig legeplads, hvis du har børn med, Europas største japanske have, pavilloner og mindre søer. Om sommeren er der ofte optræden på friluftsscenen og det store smukke springvand er oplyst.

Shopping

Shoppingarkader for alle i Hamburg

Lige over for Rådhuset finder du Alster-Arkaden, et af Hamburgs mest eksklusive shoppingarkader, hvor du let kan blive fristet over evne, når du rejser til Hamburg. Hamburg er i det hele taget kendt for sine mange shopping arkader. Den nyeste er Europa-Passage, der er top moderne med alle de nyeste trendy designerforretninger.

Er du til de mindre kendte designere og sjove butikker, så skal du finde Schanzenviertel og Karolinenviertel. Prisniveauet er stort set det samme som i Danmark. Det er derimod det kæmpe udvalg af varer, der gør hele forskellen.

Kontakt